Закрито справу проти кардинала. Церква очікує належної реакції ЗМІ
  • Срд, 12/07/2017 - 17:31

Ліонська архидієцезія у Франції поширила у вівторок, 11 липня 2017 р., повідомлення про те, що отримала декрет про закриття кримінального провадження проти місцевого архиєпископа кардинала Філіпа Барбарена рішенням ліонського республіканського прокурора, «оскільки розслідування не знайшло в діях обвинуваченого жодного кримінального правопорушення». Про це інформує інформагентство SIR

У повідомленні архидієцезії пригадується, що причиною відкриття провадження була заява, подана у лютому 2016 року, звинувативши кардинала у тому, що прикривав священика, якого звинувачують у сексуальних домаганнях. Ліонський трибунал вважає, що з боку ієрарха не було жодного правопорушення, оскільки він, єдиний раз особисто зустрічаючись із постраждалою особою, закликав її подати заяву до правоохоронних органів, що й було зроблено.

Архидієцезія висловлює сподівання, що засоби комунікації, які широко висвітлювали відкриття справи та оскарження у 2016 році, з таким же завзяттям інформуватимуть про рішення суддів закрити справу. «Кардинал Барбарен радіє з приводу того, що суд встановив істину та з приводу того, що, нарешті, настане мир після гарячих та, іноді, наклепницьких полемік», – йдеться у прес-релізі, в якому також пригадується, що також закрито справу проти згаданого священика.

Врешті, кардинал Барбарен вимагає, аби «були пошанованими його права та юридичні рішення щодо його особи», ще раз підтверджуючи «свою глибоку підтримку, відкритість і співчуття всім жертвам зловживань».