Запорізьким греко-католикам виділили землю під єдиний у місті храм
  • Суб, 02/07/2016 - 09:33

30 червня на сесії Запорізької міської ради було прийнято рішення – греко-католицькій парафії Святого Архистратига Михаїла виділено ділянку землі під будівництво храму. Такого рішення вірячи чекали 18 років.

У проекті рішення написано: «Надати дозвіл парафії Святого Архистратига Михаїла Греко-Католицької Церкви Запоріжжя на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по пр. Металургів».

Нагадаємо, в Запоріжжі греко-католицька громада має змогу збиратися в єдиній невеличкій капличці на території одного зі селищ у межах міста. Фактично це будинок у приватному секторі, розміщений далеко від зупинки громадського транспорту.

Нова ділянка, площею 1,2 га, розташована в парку поблизу Палацу культури Запорізького алюмінієвого комбінату. Парк великий, але невпорядкований. Це місце  розташоване біля найголовнішої транспортної розв’язки міста, поруч – зупинка багатьох маршрутів громадського транспорту.

Отець Андрій Бухвак повідомив нашому кореспондентові у Запоріжжі Олені Піддубній: «Вже починаємо роботу щодо документації проекту. Це велика робота, але для нас – дуже радісна».

Як ми вже повідомляли, 16 червня відбувся перший історичний візит Глави УГКЦ, Блаженнішого Святослава, до запорізьких греко-католиків. Поїздка відбулася в рамках одноденного візиту Держсекретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна на урочисте відкриття гуманітарної акції «Папа для України». Запоріжці у своїй маленькій капличці той день привітали Главу Церкви хлібом і сіллю, подарували козацьку булаву.

Тоді Блаженніший Святослав пообіцяв приїхати і з офіційним візитом, щоб привернути б увагу місцевої влади до невирішених питань громади, зокрема й до питання виділення земельної ділянки під будівництво храму.

Запорізькі греко-католики відомі багатьма добрими справами. Діє Благодійний фонд «Карітас-Запоріжжя», працюють освітні курси, щотижня при капличці збираються жінки та дівчата, які готують страви бійцям на фронт. Тут працюють сестри ордену Святого Василія. Парафія також опікується єдиною дитячою капелою бандуристів Запоріжжя.