Завдяки Івано-Франківському Карітасу більше сотні потребуючих отримують обід
  • Срд, 01/02/2017 - 09:42

Подолання голоду, допомога та підтримка бідних та потребуючих – величезний виклик сьогодення, який долає наша країна. Вирішити цю суспільну несправедливість беруться громадські структури.

Івано-Франківський Карітас ще 25 років тому, у далекому 1991 році, завдяки фінансовій підтримці Карітасу єпархії Трір започаткував створення благодійної їдальні у місті Івано-Франківську.

Сьогодні щодня в Івано-Франківському Карітасі отримують безкоштовний обід близько 120 осіб, серед яких малозабезпечені, одинокі, інваліди, особи без місця проживання а також 30 осіб з числа дітей та молоді, які щоденно відвідують соціально-психологічний центр допомоги неповносправним.

Слід зазначити, що така багаторічна діяльність була б неможливою без участі людей, сповнених доброї волі допомогти іншим. Карітас постійно звертається до парафіян УГКЦ, бізнесменів. Отже, сьогодні хочемо подякувати всім небайдужим, які долучилися до благодійних акцій «Година твоєї праці – дар Господеві», «Один кілограм» та фандрейзинговій компанії «Майбутнє доброї справи в твоїх руках».

Слова вдячності висловлюємо усім священикам та вірним УГКЦ, які надали допомогу Карітасу продуктами, – це і картопля, і буряк, і морква, і цибуля, і капуста, а також різні консервовані продукти. Все це кухарі благодійної їдальні щодня використовують для приготування 150 гарячих обідів.

Великими жертводавцями Карітасу є комерційні структури. 10 тисяч гривень ми отримали від ТОВ «Технопостач ТД», а ТОВ «Солар Карпати» закупили на 10 тисяч гривень продуктів харчування та передали їх на нашу благодійну їдальню. Місцевий підприємець Ярослав Сухоребський, директор ТзОВ «Прикарпатський торговий дім» цьогоріч надав 200 продуктових наборів до Різдвяно-Новорічних свят на загальну суму майже 17 тисяч гривень. Отже, подарував хвилини щастя та радості у домівках бідних та нужденних.

«Завдяки Карітасу ми відчули дух свята. Адже смачна кутя, грибна юшка та підлива, м'ясні страви, приготовлені п. Ромою у переддень Різдва, – все це справді по-домашньому, - ділиться пан Анатолій, набувач благодійної їдальні, - адже чимало людей, які перебувають у скруті і не можуть мати такого смачного обіду та вечері».

«Багато з нас без даху над головою, тому відвідувати благодійну їдальню Карітасу дуже важливо, - ділиться пан Володимир. – Мешкаючи у будинку нічного перебування, ми не  маємо змоги приготувати такі смачні і справді домашні страви, які є тут щодня, а не лише на свята».

«Основними завданнями Івано-Франківського Карітасу є не лише допомогати бідним, але й навчати усіх нас творити милосердя, - говорить отець Володимир Чорній, директор Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ». – Тільки таким добрим прикладом для інших ми зробимо усіх навколо нас щасливими і самі станемо щасливими. Повірте, у Бога нічого немає неважливого. Він усе бачить і віддячує нам сторицею. Тому закликаю усіх нас спільно творити добро».