«Завдяки вашим ранам українці можуть мирно жити», – Блаженніший Святослав відвідав військовий госпіталь у Києві
  • Срд, 06/11/2019 - 11:31

У вівторок, 5 листопада 2019 року, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, відвідав Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» (вул. Госпітальна, 16). Глава Церкви ще раз хотів задекларувати те, що є основною метою капелана, – бути поруч.

«Українці, які живуть на вільній від військової агресії території, мають розуміти, що завдяки вашим ранам вони можуть мирно жити. Я хотів сьогодні приїхати, щоб привернути увагу до вас, ваших потреб, ваших страждань», – звернувся Предстоятель УГКЦ до поранених воїнів.

Глава УГКЦ нагородив грамотами керівництво госпіталю, а також керівників та начальників відділень, які безпосередньо дбають про бійців. А керівництво висловило вдячність Главі УГКЦ за капеланів, які допомагали військовим в зоні АТО/ООС та в госпіталях. Крім того, Блаженніший Святослав висловив свою підтримку військовим та роздав їм пам’ятні подарунки.

«Цим візитом я хотів висловити нашу повагу до тих бійців і лікарів, які тепер роблять все для того, щоб Україна була захищеною, – зазначив Блаженніший Святослав. – Сьогодні мені було дуже важливо почути наших хлопців, які є пацієнтами цього госпіталю, та лікарів, які чувають над їхнім здоров’ям. Привернувши увагу до цих військовослужбовців, які її потребують, я думаю, ми можемо до ширшого загалу звернутися: ті хлопці потребують нашої любові, молитви, уваги та підтримки».

«Українська Греко-Католицька Церква допомагає військовим не лише духовно, а й матеріально. Предстоятель перебував у різних госпіталях, зокрема на Сході України, але до нас завітав уперше», – розповів військово-медичний капелан УГКЦ отець Віталій Воєца, який разом з о. Андрієм Зелінським, заступником керівника Департаменту військового капеланства УГКЦ, супроводжував Блаженнішого Святослава у цих відвідинах.

«Коли звучить слово «військовий капелан», то це для мене передусім – греко-католик. Військові капелани були з першого й до останнього з нами і робили не лише ті завдання, які на них були покладені, а й виконували роботу, як і ми, – встановлення наметів, їх обкопування і перенесення вантажів. Проте це не позбавляло від Вечірні, яку вони проводили постійно, а також від всебічної підтримки», – зауважив Олександр Циц, заступник начальника Національного військового-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь».