Завершився візит Блаженнішого Святослава до Греції
  • Пон, 13/05/2013 - 11:26

Кульмінацією пастирського візиту Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, до Афін стала Божественна Літургія для української громади Святого Миколая, що діє при катедральному соборі Пресвятої Тройці. Із Блаженнішим Святославом співслужили: Апостольський нунцій у Греції, архиєпископ Едвард Адамс, архиєпископ Афінський Миколай, владика Димитрій та владика Ярослав Приріз, - повідомила с. Моніка.

 

У проповіді Предстоятель УГКЦ говорив про недільне Євангеліє, яке описувало зустріч воскреслого Господа з апостолом Томою. «Подібно і ми, приступаючи до таїнства Євхаристії, торкаємося і приймаємо Христа, зраненого  і воскреслого, який огортає нас своїм милосердям і любов’ю», - сказав Блаженніший Святослав.

 

У Літургії взяв участь Надзвичайний і Повноважний посол України в Грецькій Республіці Володимир Шкуров з дружиною.

 

Увечері, на подвір’ї собору, відбувся концерт, присвячений до 15-річчю української громади  та до Дня матері.

 

Слід відзначити, що у рамках візиту до Греції Блаженніший Святослав провів важливі зустрічі: із архиєпископом Афін Миколаєм (ієрархи обговорили різні можливості служіння вірним УГКЦ) та з Надзвичайним і Повноважним послом України в Грецькій Республіці Володимиром Шкуровим у приміщенні Посольства України в Грецькій Республіці.

 

Департамент інформації УГКЦ