Завершується візит владики Венедикта до Канади
  • Срд, 26/09/2012 - 00:00

Преосвященний владика Венедикт Єпископ-помічник Львівської архиєпархії,  завершує свій візит до Канади, який відбувся в рамках проведення Синоду Єпископів УГКЦ.

 

Ділячись враженнями, владика розповів, що окрім офіційної частини подорожі, мав можливість відвідати парафію Святого пророка Іллі (Brampton, Ontario, Canada), парафію де служив в 1997-1999 роках, а це церква св. Миколая, парафю св. Івана Богослова і свв. Кирила і Методія (St Catharines - Ontario), а також парафії св. Йосифа (Oakville, Ontario) і св. Димитрія (Toronto).

 

«Під час усіх візитів у мене була чудова нагода зустрітися із духовенством, парафіянами і  добрими друзями, - розповів владика Венедикт. – Я відвідав спільноту Лярш в околицях Торонто і на загал задоволений тими чудовими подіям, які Бог нам дарував під час проведення Синоду Єпископів».

 

Пригадуємо, що 9-15 вересня 2012 року у Вінніпезі (Канада) відбувся Синод Єпископів УГКЦ 2012 року. У його роботі взяли участь владики з Канади, Сполучених Штатів Америки, Латинської Америки, Західної Європи, Австралії та України.

«Ієрархія УГКЦ з усього світу зібралася в цій країні, щоб спільно з місцевою Вінніпезькою архиєпархією  відсвяткувати цей ювілей та подякувати Богові за опіку над нашим народом упродовж цього часу, - йде мова в Офіційному Комунікаті Синоду Єпископів . - Синодальні отці, беручи участь у святкуваннях та спілкуючись із вірними в різних парафіях Вінніпезької митрополії, з радістю ствердили, що, незважаючи на час та обставини, українські греко-католики в Канаді зуміли зберегти свою церковну та національну ідентичність».

Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії