«Жінка ХХІ ст. — це не тільки мати, дружина, берегиня сімейного затишку, а й глибоко освічена, та громадсько активна особа», — Блаженніший Святослав
  • Пон, 02/09/2019 - 12:35

У понеділок, 2 вересня 2019 року, в Національному університеті “Львівська політехніка” відбулося відкриття І Міжнародної асамблеї “Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція” з нагоди 70-ліття Світової федерації українських жіночих організацій.

Участь в асамблеї беруть українки з 25 країн світу та усіх регіонів України. Захід триватиме до 4 вересня.

“Жінка ХХІ століття — це не тільки мати, дружина, берегиня сімейного затишку, а й глибоко освічена, професійна та громадсько-активна особа. Вона жертвує багато свого часу та часу для своєї родини, щоб послужити загальному добру. Сюди належить і суспільно значима діяльність, і активне релігійне життя. Прекрасний приклад цього — ваше достойне зібрання”, — наголосив Блаженніший Святослав у листі-вітанні до учасниць заходу.

Оскільки Предстоятель разом з єпископами УГКЦ тепер бере участь у Синоді, він не може бути присутнім на асамблеї. Однак у своєму зверненні Глава Церкви щиро вітає та висловлює слова вдячності усім, хто підтримує цю ініціативу. Ба більше, він переконаний, що є одна спільна і важлива риса, яка об’єднує усіх учасниць події, — бажання показати роль і важливість жінки в сучасному суспільстві.

“Дозвольте щиро подякувати за все, що кожна з вас робить на своєму місці, для того, щоби зберегти свій культурний, духовний спадок і передати його нащадкам”, — написав Глава УГКЦ.

Користаючи з нагоди, він звернувся з окремим проханням: “Зараз ми тут, в Україні, переживаємо нелегкі часи, але це також і час великого Божого благословення, бо через смерть і жахи війни народжується нова Україна. Держава, яка, пройшовши горнило цих важких випробувань, вчиться цінувати свою незалежність, мову, віру, історичну спадщину. Тому щиро прошу вас докласти зусиль, щоб у тих країнах, де ви перебуваєте, звучала правда про Україну, жінок цієї держави та їх неймовірну жертву, взірцем якої є жертви Богородиці, яка віддала свого Сина для спасіння світу”, — підкреслив Блаженніший Святослав.