Жителі індійського села виставили таблички, які забороняють в'їзд християнам
  • Птн, 01/02/2019 - 09:20

Щоб не дозволити християнам проповідувати місцевим жителям, індуїсти виставили таблички, які забороняють в'їзд на територію села в індійському штаті Гуджари.

На в'їзді в село Гандева в індійському штаті Гуджари з'явилися таблички з забороною: «Всім братам-сестрам християнам з інших селищ не можна заходити на вулицю Харіпур». Місцеві індуїстські племена не хочуть, щоб християни збудували ще один молитовний будинок, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на International Christian Concern.

Жителі села розповіли, що щонеділі до них приходять християни з інших селищ, і проводять богослужіння.

«Нам набридло дивитися, як сюди приїжджають священики і заманюють наших людей в християнство», - сказав заступник глави села Джаянті Мистри.

Глава громади Сатиш Катаріян розповів, що навернення почалися близько восьми років тому, коли християни збудували перший молитовний будинок.

«Через п'ять років побудували ще один, потім ще один, останній з'явився півтора року тому на вулиці Кхарел. Місцеві індуїстські племена хочуть, щоб це припинилося, тому вони повісили банери. Ми просимо мешканців підтримувати мир», - зазначив Сатиш Катаріян.

У селі Гандева проживає 7 500 осіб, серед них близько 900 християн. Більшість жителів сповідують традиційну для племен релігію - індуїзм.

Свобода віросповідання - конституційне право в Індії, але кілька штатів прийняли закони про боротьбу зі наверненням в іншу релігію. Ними часто зловживають індуїстські радикали. Вони подають неправдиві скарги на пасторів і не дають християнам проповідувати.