Зігравши у фільмі роль о. Піо, відомий актор став католиком
  • Пон, 29/08/2022 - 17:30

Відомий своєю роллю у фільмі «Трансформери», голлівудський актор Шая Лабафф став католиком. Навернення чоловіка відбулось впродовж знімання фільму про св. Падре Піо – розповів він в інтерв’ю з єпископом Робертом Барроном.

Матір Лабаффа є юдейкою, а батько – християнин. Сам актор колись вважався юдеєм, однак у 2014 році в інтерв’ю для «Interview Magazine» розповів: «Я зустрів Бога під час знімання фільму «Лють». Я став християнином». Останні роки актор був зосереджений в першу чергу на своїй кар’єрі, ставши одним із найпопулярніших акторів молодого покоління.

Минулого року його життя потрясла серія скандалів. Його звинуватили у крадіжці та побитті. Колишня партнерка, поп-зірка Твінгз, звинуватила його в застосуванні домашнього насильства. На загальний огляд були виставлені брудні подробиці їхнього спільного життя. Усі ці скандали співпали в часі із участю актора у зйомках фільму про життя св. о. Піо, в якому він зіграв головну роль.

До головної ролі у фільмі про італійського святого актор підійшов дуже серйозно. Він певний час проживав у францисканському монастирі капуцинів у Берлінґеймі, Каліфорнія, щоб краще пізнати життя братів, а також відправився у паломництво. Як він розповів, це був найтемніший період його життя. Шая шукав підтримки у різних духовностях та групах. Він водночас боровся із почуттям безпорадності та думками про самогубство.

Що йому допомогло? Пізнання християнського розуміння гріха і прощення. Це було ключовим для виходу з темряви. «Я познайомився з людьми, які нагрішили так, що я собі і уявити не міг, а потім віднайшли себе у Христі. І це дало мені надію», - розповів він.

Важливу роль у його наверненні зіграла часта участь у латинських месах, відправлених у традиційному обряді.

Як зараз говорить актор, Бог зіграв з ним у три карти і виграв – заради його добра.

Шая Лабафф наголосив, що відчуває себе глибоко зануреним у віру, але водночас знає, що наразі він у ній новачок.