Зірка американського спорту відмовився зустрічатися з Б. Обамою через свої католицькі переконання
  • Чтв, 31/12/2015 - 12:35

Колишня зірка американського футболу Метт Бірк, відомий не тільки своїми спортивними досягненнями, але й також, як один з найголосніших противників абортів серед американських спортсменів. Він належить до 10 американських спортсменів, яких часопис «Sporting News» проголосив найінтелігентнішими спортсменами США.

Метт Бірк є практикуючим католиком, батьком шести дітей. Метт Бірк удруге відмовився зустрітися з американським президентом Бараком Обмамою через те, що американський президент підтримує діяльність абортивної структури «Planned Parenthood». Повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net».

Перший раз Метт Бірк відмовився зустрічатися з Обамою у 2013 році, коли американський президент організував прийом для спортсменів «Baltimore Ravens» - клубу, в якому тоді Метт був гравцем.

Свою відмову зустрітися з теперішнім американським президентом Метт Бірк пояснив ось так: «Я шаную інститут президенства, але кілька тижнів тому наш президент заявив: «Бог нехай благословить Planned Parenthood». Ця організація щороку робить 300 тис. абортів. Я – католик і член pro-life руху, така поведінка президента для мене є неприйнятною. Я це не можу підтримати.».

2016 року в першій половині січна Метт Бірк буде одним з головних спікерів на Марші за життя, який пройде у Вашингтоні. Він щорічно бере участь у різних акціях американського pro-life руху де дає свідчення своєї католицької віри, яка є причиною його антиабортних переконань, а також дає свідчення про радість свого батьківства. «Того моменту коли я прийняв свою першу дитину на руки, я зрозумів, що це таке – дар життя. Ми можемо цей дар тільки прийняти» - заявив у одному із своїх свідчень американський спортсмен.

Метт БІрк є частою метою гострих вербальних нападів лібералів та ЛГБТ лобі не тільки через свою антиабортну позицію. Він також відомий, як противник легалізації одностатевих «шлюбів».