«Зробімо крок у Новий рік в любові до Бога, до своєї Батьківщини та до своїх ближніх!» – Блаженніший Святослав
  • Пон, 31/12/2018 - 14:21

Перебуваючи на порозі 2019 року, входячи в цей Новий рік та новий час, ми відчуваємо певну тривогу. Адже увесь світ переживає тривогу. Ми бачимо, як Європа перебуває в стані неспокою, а весь світ відчуває, що перед нами може бути період нестабільності. Зрештою, все нове викликає тривогу і природний страх. Тому я закликаю вас зробити крок у майбутнє в любові до Бога, до своєї Батьківщини і до своїх ближніх.

Такими словами звернувся Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, щоб привітати українців з Новим роком та різдвяними святами, які наближаються.

На його думку, нам потрібно відзначити святковий період саме у любові, бо вона долає страх. Ба більше, тільки любов допомагає нам прожити наше життя сповна.  

«Апостол Йоан зазначає: «Там, де є любов, немає страху». Любов усуває страх. Давайте у цій любові, яку Господь, народжуючись у таїнстві Різдва, відкриває і дарує нам, зробимо крок у Новий рік. У любові, яка навчить нас не боятися, а перемагати, у любові, яка буде силою, щоб розвивати й будувати нове краще життя!» – наголосив Предстоятель УГКЦ.

«Нехай Божа любов супроводжує нас у Новому році й буде нашим благословенням. «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина свого Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне», – написано в Євангелії. Нехай ці слова будуть новорічним вітанням, з яким ми увійдемо у Новий 2019 рік! З Новим роком і Різдвом Христовим!» – наприкінці радісно привітав усіх українців Блаженніший Святослав.