Зростає кількість дітей, що отримують допомогу: звіт лікарні «Bambino Gesù»
  • Срд, 12/08/2020 - 14:22

Ватиканська педіатрична лікарня, названа на честь Дитятка Ісуса, оприлюднила звіт про діяльність за 2019 рік.

Зростає кількість наймолодших пацієнтів з усієї Італії та з різних куточків світу, які лікуються у педіатричній лікарні «Bambino Gesù», яка належить Святому Престолові. Про це йдеться у звіті про медичну й наукову діяльність протягом 2019 року, що збігається із 150-річчям установи, представленому 11 серпня 2020 року.

«Наші щоденні зусилля, – зазначила Президент лікарні Маріелла Енок, – спрямовані на те, аби гарантувати економічну сталість цієї надзвичайної установи, що займається лікуванням і науковими дослідженням, ніколи не керуючись логікою шукання прибутку». Також і тому, що «в 2020 році муситимемо рахуватися із загальними негативними економічними наслідками від пандемії covid-19».

Якщо йдеться про цифрові вираження, то протягом минулого року було здійснено 29 тисяч госпіталізацій, проведено 32 тисячі хірургічних операцій та надано понад 2 мільйони амбулаторних процедур, кількість яких зросла на 10%. На 5% зросла кількість звернень до відділу швидкої допомоги, перевищивши показник у 90 тисяч.

Зросла також кількість трансплантацій органів, клітин і тканин, яких протягом року було проведено 342. Це, зокрема, 192 трансплантації спинного мозку, 28 – печінки, 26 – нирки, 10 – серця, а також 5 прищеплень штучного серця. Водночас, зросли показники результативних наукових досліджень. А також діяльність, спрямована на прийняття сімей хворих дітей, надавши 120 тисяч безкоштовних нічлігів для батьків госпіталізованих пацієнтів.