Звернення Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, до українців напередодні виборів Президента
  • Нед, 31/03/2019 - 14:26

Духовний лідер греко-католиків навів паралель з історією виходу вибраного народу з єгипетської неволі. «Пустившись у цей шлях від рабства до свободи, ми, подібно як одвірки ізраїльтян, стали „позначені“ кров’ю героїв Небесної сотні, їхньою пасхальною жертвою. Тепер ми опинилися перед наступним етапом нашої ходи — ходи в пустелі, але ходи до свободи», — підкреслив Глава Церкви.

І згодом додав: «Проте, як нам здійснити правильний вибір? Якою дорогою йти? Ми знаємо, що в пустелі ізраїльтяни також нарікали і на Бога, і на Мойсея, і на труднощі та невдачі тієї подорожі. Однак вони відчули, що Господь є разом з ними, зокрема коли у водах Червоного моря Він потопив військо фараона. Чи це не є подібно до того, як Господь Бог веде нас навіть під час військової агресії проти нашого народу? І як у водах нашого народного ентузіазму й солідарності гине „фараон“ та його військо, яке своїми „колісницями“ прийшло на українську землю».

На думку очільника греко-католиків, Божий народ у пустелі опинився перед певним вибором: йти дорогою Божих заповідей, Божого закону, чи йти за тим образом та ідолом золотого тельця, якого собі змайстрував? Адже золотий телець — це намагання людини вимірювати правильність свого шляху лише власним добробутом, вигодою, людським міркуванням.

Предстоятель переконаний, що наш вибір під час президентських виборів є надзвичайно подібний до того вибору, що його мусів зробити ізраїльський народ біля гори Синай: йти за справжнім, живим Богом, чи йти за золотим тельцем, тобто тим уявний та фальшивим богом, який веде до смерті?!

«Я хочу звернутися до всіх вас підійти до цього свідомого та добровільного вибору з великою відповідальністю. Я усіх закликаю: обов’язково прийти проголосувати й узяти участь у цих виборах. Я також заохочую йти до Божої правди, Божих заповідей, навіть якщо цей шлях буде тяжким, сповненим різного роду небезпек і випробувань. Не обираймо того, хто хоче сповнити наші приземлені людські, а й деколи низькі мрії. А йдемо за тим, хто нас веде дорогою Божих заповідей. Я хочу запросити всіх вас зрозуміти, що ваш вибір є важливим християнським духовним обов’язком», — наголосив у своєму слові до вірних Блаженніший Святослав.

Він переконаний, що українцям варто обирати того, з ким ми пройдемо наступний етап на шляху до свободи. «Як ізраїльський народ мав спокусу повернутися назад до рабства, назад до Єгипту, назад до влади фараону, так само і ми маємо зараз вагання: йти вперед чи йти назад. Заклик, який скеровує до нас Господь, — є закликом йти вперед до свободи, ставати вільними та гідними у нашій пасхальній ході. Нехай Господь дарує нам духовний шлях, який лежить через ці вибори як шлях до миру, істини та справжньої свободи», — наприкінці зауважив Предстоятель УГКЦ.

За матеріалами Департаменту інформації УГКЦ