Звернення голови Конференції єпископату РКЦ в України з нагоди початку Великого Посту
  • Пон, 11/03/2019 - 09:56

Дорогі у Христі брати і сестри!
      Розпочався період Великого Посту, який у цілій Вселенській Церкві є часом духовної віднови та підготовкою тих, хто вірить у Триєдиного Бога, до святкування Пасхи. Сорок днів під проводом Святого Духа через аскетичні практики: піст, молитву і милостиню – відновлюватимемо у собі образ Божих дітей, заради спасіння яких Син Людський страждав, помер і воскрес.

Звертаюся з проханням до всіх вірних латинської церкви свідомо і великодушно підійти до даного нам Богом благодатного часу Великого Посту. На прохання вірних латинського обряду зі Львова прошу теж огорнути молитвою і великопістними духовними жертвами справу повернення храму Стрітення Господнього у Львові.Останні прикрі події призвели до того, що вірні латинського обряду, які молилися у цій святині, тепер не можуть там зустрічатися з Господом. Три місяці тому наші брати греко-католики закрили перед ними двері храму, заборонивши і священикам, і вірним приходити до святині на богослужіння. Ситуація складна та напружена.

Заохочую, підтримаймо наших братів і сестер зі львівської спільноти храму Стрітення Господнього, які переживають біль дискримінації та браку розуміння з боку Греко-Католицької Церкви, а водночас прагнуть жити в мирі, злагоді, взаєморозумінні та християнській любові. Молитвою, добрим вчинком чи аскезою маємо можливість співпрацювати з Богом у справі побудови на землі Божого Царства і Його Містичного Тіла – Церкви.

Молимо Тебе, Христе, заради Твоєї болісної муки, захисти нас від підступів злого духа і даруй благодать у взаємній любові, притаманній християнам, славити Тебе і величати навіки.

+ Броніслав Бернацький
Одеса, 6 березня 2019 року
№ 7/2019

Джерело: КМЦ