Звернення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, Єпарха Стрийського, з приводу підтримки української армії
  • Суб, 18/10/2014 - 23:26

Звернення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, Єпарха Стрийського,

до духовенства, чернецтва та мирян Стрийської єпархії та до всіх людей доброї волі

з приводу підтримки української армії

 

Слава Ісусу Христу!

Дорогі брати і сестри!

 

Щодня всіх нас сколихують тривожні звістки зі Сходу України, де попри обіцянку миру і припинення вогню, не вщухають бойові дії. Наші військовослужбовці, ціною свого життя, героїчно захищають свободу і цілісність української Держави. Щиро співчуваємо всім рідним, близьким і родичам загиблих під час військових дій на Сході України. «Герої не вмирають», а пам'ять про них зберігатимуть мільйони українців. Водночас, молимося за здоров’я і щасливе повернення додому для тих, хто зі зброєю в руках перебувають на передовій і відбивають атаки противника. Це про всіх великих серцем каже Ліна Костенко: «Ми - воїни, не ледарі, не лежні. І наше діло праведне й святе. Бо хто за що, а ми – за незалежність. Отож нам так і важко через те… ».

В цей нелегкий час жоден свідомий українець не може залишатися байдужим. Тому, звертаємося до всіх вірних Стрийської єпархії УГКЦ і до всіх людей доброї волі з проханням провести збірку на потреби Української Армії, яка відбудеться в неділю, 26 жовтня 2014 року.

Дякуємо за Вашу жертовність під час попередніх збірок, які було проведено на території єпархії. На зібрані кошти ми змогли закупити військове спорядження і таким чином допомогли багатьом нашим військовослужбовцям, які воюють в зоні АТО. Було закуплено та відправлено у війська 330 бронежилетів, які не одному воякові порятували життя, 40 шоломів, різного роду засоби захисту, військова форма, білизна, взуття, дощовики, спальні мішки, амуніція та національна символіка. А також засоби зв’язку, медикаменти, засоби гігієни та польові душі, маскувальні сітки, засоби енергетичного забезпечення, будівельні інструменти та бензопили. Відправлено в зону АТО два молитовні намети та внутрішнє облаштування для них; надавалась допомога капеланам, які душпастирювали серед військовослужбовців. Разом з військовими облаштунками та речами на фронт мандрує частинка душі кожного з Вас, адже кожна пожертва здійснена з любов’ю.

Така велика солідарність нашого народу, його консолідація у важкі часи чинить наше військо непереможним. Волонтерське служіння викликає у нашій душі найкращі почування і діяльну любов до ближнього. Бо як каже апостол Павло: «Віра без діл мертва… ».

Наш внесок допоможе багатьом нашим синам, братам, родичам, друзям та знайомим, які готові віддати своє життя за Україну, особливо напередодні зими. Тому, беручи до уваги актуальну ситуацію і великі потреби наших захисників, просимо всіх приєднатися до благородної та богоугодної справи і допомогти українським військовослужбовцям.

Пожертва Богові зі свого достатку є невід’ємним елементом у церковному житті та у справі власного спасіння. Щира жертовність є благословенна Богом, адже жертвуючи на потреби нашого війська, ми тим самим стаємо співучасниками утвердження єдності в Україні – державі, в якій живемо ми і хочемо, щоб жили наші нащадки. У тих умовах нашого спасіння зростає глибоке усвідомлення того, що з нами Бог. А коли Бог з нами, то нас уже багато!

Також, звертаємося до всіх Вас з проханням про молитву за мир, спокій і припинення бойових дій та про Божу допомогу воїнам, які захищають нашу державу від агресора.

 

З любов'ю у Христі Ісусі та Архиєрейським благословенням,

 

+ Тарас Сеньків, О.М.
Єпарх Стрийський

 

Дано в м. Стрию,
при Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці
в день святої мучениці Харитини
18 жовтня 2014 року