Звернення з приводу необхідності допомоги перелітним птахам, які стали заручниками негоди
  • Пон, 25/03/2013 - 10:11

На адресу Бюро УГКЦ з питань екології надійшла інформація про критичну ситуацію для птахів, які, повертаючись з теплих країн, стали заручниками незвичних для цього часу погодних умов. Зокрема це стосується лелек, які потрапили в полон холоду та снігу.

Просимо всіх небайдужих відгукнутися і, по-можливості, допомогти страждаючим створінням Божим. Для цього, при виявленні скупчень перелітних птиць, необхідно очистити поблизу невелику ділянку землі від снігу; облаштувати сіном, соломою, хмизом, кукурудзянкою тощо і, по-можливості, підгодувати їх рибою, або ж вареною картоплею чи хлібом. Обморожених та травмованих необхідно взяти на обігрів та лікування.

Просимо повідомляти про наявні випадки масових скупчень перелітних птиць органи місцевого самоврядування, державні природоохоронні органи та державну службу надзвичайних ситуацій з метою вжиття необхідних заходів для їх порятунку.

Проявімо людяність, нашу християнську свідомість та відповідальність; допоможімо також іншим птахам, облаштувавши годівниці з підручних матеріалів, як наприклад, пластикових пляшок тощо.

д-р Володимир Шеремета,

керівник Бюро УГКЦ з питань екології