Зворушливі моменти у Ватикані: зустріч паралізованого репера з Папою Франциском
  • Пон, 02/03/2020 - 12:22

Паралізований італійський репер, який своїм зворушливим свідченням завоював серця глядачів на фестивалі в Сан-Ремо, зустрівся з Папою Франциском. «Я був зворушений, побачивши, як пройняли його мої слова», – написав після аудієнції Паоло Паламбо в соціальних мережах. Використовуючи цифровий комунікатор, він розповів Папі про свою віру, яку хвороба ще більше зміцнила, і силу, яку дають йому його близькі.

22-річному Паоло чотири роки тому діагностували аміотрофічний бічний склероз, тобто невиліковне прогресуюче нейродегенеративне захворювання. Сьогодні він повністю паралізований, дихає за допомогою респіратора, його годують через зонд PEG прямо в шлунок. Понад рік він не може говорити і спілкується зі світом завдяки спеціальному комп'ютеру, яким керує очима. Завдяки цьому пристрою він заспівав у Сан-Ремо та поділився з «Ватиканським радіо» своїми роздумами після зустрічі з Папою Франциском, що було його великою мрією. «Ця зустріч дала мені величезну силу», – каже Паоло Паламбо.

«Як йдеться в кінці моєї пісні: вірю і молюся Вервицю, і саме вона тримає подалі від мене мого вбивцю», – сказав Паоло. – Я хотів би сказати всім слухачам, що життя справді прекрасне та цінне. Щодня ми повинні використовувати даний нам час, щоб сіяти любов і надію».

Паралізованого чоловіка у Ватикані супроводжував його брат, який, коли Паоло співав в Сан-Ремо, став його руками і ногами. «Хвороба Паоло об'єднала нашу сім'ю і зміцнила нашу віру», – каже Росаріо Паламбо.

 «Віра завжди була важливою в нашій родині. Відколи Паоло хворіє, я думаю, він ще більше наблизився до Бога, – розповідає Росаріо Паламбо. – До діагнозу в кожного з нас були власні плани на життя, які нам довелося модифікувати. Зміна була не на гірше, ми пережили щось значно краще, тому що любов об’єднала нашу сім’ю, а віра, яка була в нас, зміцнилася. Ми досвідчили, як віра Паоло стала його фортецею. Він показує нам усім, що хвороба не зупиняє життя, життя є найбільшим даром, і ми маємо якнайкраще його прожити».

Папа Франциск запросив Паоло Паламбо у Ватикан, побачивши в Інтернеті відео, де чоловік керував дроном, використовуючи лише рух очей. Папа визнав, що його пройняли сила характеру Паоло та його воля до життя.