10 років в Україні: Товариство Святого Павла запрошує на подячну Літургію
  • Суб, 02/03/2024 - 23:43

Брати з Товариства Святого Павла запрошують на спільну подячну Святу Літургію, яка відбудеться у Латинській катедрі Львова в понеділок, 4 березня 2024 року, о 17:30.

Таким чином паулісти хочуть відзначити 10-ліття свого прибуття в Україну та подякувати Богові та людям за весь цей час, йдеться у повідомленні на сторінці згромадження у фейсбуці.

Подячну Святу Месу очолить Митрополит Львівський РКЦ, архієпископ Мечислав Мокшицький.

Отці з Товариства Святого Павла («Паулісти») розпочали своє служіння в Україні в 2014 році. Якраз тоді їхнє молоде – як для (віку) Церкви – згромадження святкувало століття із дня свого заснування італійським священником — блаженним Яковом Альберіоне в Італії. 

Найбільш відомим служінням отців-паулістів у Львові стала діяльність «Видавництва Святого Павла», яке з травня 2016 року перекладає та видає християнську літературу українською мовою.

Паулісти приїхали в Україну з Польщі. Там це згромадження розпочало (відновило) свою діяльність ще за радянських часів, у 1978 році. Зараз у Львові діє монастир Товариства Святого Павла на вул. Кутовій, 5, в якому живе троє братів. На тій же вулиці працює видавництво. 

Засновником Товариства Святого Павла є блаженний о. Яків Альберіоне, фото – фігурка блаженного в редакції видавництва згромадження у Львові. Фото: Андрій Толстой

Про служіння братів-паулістів в Україні та Львові сайту «Духовна велич Львова» розповів о. Маріуш Кравєц, який є директором видавництва та настоятелем монастиря. 

При нагоді зазначимо, що всесвітньо відомий екзорцист Ватикану о. Ґабріель Аморт також належав до цього Згромадження. Його книгу українською мовою “Я зустрів диявола” можна замовити на сторінці видавництва