Апостольський Престіл

  • П'ятниця, Липень 26, 2024 - 18:04

    25 липня 1968 року святий Павло VI опублікував «Humanae Vitae», енцикліку про регулювання народжуваності та небезпеки, пов’язані з використанням штучних методів контрацепції та їх нав’язування як державної політики. У той час енцикліка була відкинута багатьма навіть у Католицькій Церкві.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 11:17

    Архієпископ Етторе Балестреро, постійний спостерігач Святого Престолу при ООН, виступив на другій сесії підготовчого комітету Конференції учасників Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 11:12

    За повідомленням прес-служби Ватикану, Папа Франциск призначив архієпископа Крістофа Захію Ель-Кассіса своїм новим послом в Ємені і Апостольським посланцем на Аравійському півострові. Як Апостольський легат на Аравійському півострові архієпископ Ель-Кассіс представлятиме Папу для католиків у Саудівській Аравії, з якою Святий Престол не має дипломатичних відносин.

    Посада посла в охопленому війною Ємені була вакантною понад чотири роки.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 10:57

    Росіяни не сядуть за стіл переговорів з українцями, каже кардинал П'єтро Паролін, державний секретар Ватикану. Дипломат щойно повернувся з п'ятиденної поїздки в Україну і в інтерв'ю виданню «Avvenire» розповів про перспективи миру.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 09:38

    В рамках візиту в Україну (19-23 липня) Державний Секретар Святого Престолу, кардинал Пʼєтро Паролін зустрівся з Головою ДЕСС Віктором Єленським. Зустріч відбулася в приміщенні Апостольської Нунціатури в Києві. Обговорили актуальні питання, що стосуються релігійної ситуації в Україні, міжконфесійного діалогу, гуманітарної допомоги, участі церкви в суспільному та громадському житті, законодавчі ініціативи у сфері свободи совісті, участі духовенства у допомозі фронту і тилу, ролі Святого Престолу в утвердженні всеосяжного стійкого і справедливого миру.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 16:58

    Як повідомлялося, триває візит Державного Секретаря Ватикану до України. У вівторок, 23 липня 2024 року, кардинал П’єтро Паролін зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Про деталі зустрічі повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 16:43

    Місце, де особливо проявляється злоба війни – педіатрична лікарня, в яку влучила російська ракета, та духовне серце України – національний заповідник «Софія Київська».

     

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 16:34

    Спілкуючись із представниками українських релігійних спільнот, що входять до Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, зустріч з якими відбулася в Апостольській Нунціатурі в Києві, Державний Секретар підтвердив відданість Святого Престолу справі пошуків справедливого миру, наголошуючи на неприпустимості сакралізації війни і підкреслюючи важливість гуманітарної допомоги для населення.

     

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 10:54
    Четвертий день візиту Державного Секретаря Святого Престолу в Україну був присвячений зустрічам з представниками влади та з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, а також відвідинам столичного римо-католицького храму святого Миколая.

    Понеділок, 22 липня 2024 р., – це четвертий день візиту в Україну кардинала П’єтро Пароліна, Державного Секретаря Святого Престолу, якого Папа Франциск призначив своїм легатом на відпустові святкування у Бердичеві, які відбулися в неділю, 21 липня.

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 18:48

    Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Києві провів зустріч із Державним секретарем Святого Престолу, кардиналом П’єтро Пароліном.

    «Ваш візит в Україну та відвідання українських міст під час війни, яку розв’язала росія, є свідченням високого рівня уваги до нашої держави. Високо цінуємо надання гуманітарної допомоги та активну участь Святого Престолу в процесі повернення депортованих українських дітей і полонених», — сказав Денис Шмигаль.

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 18:46

    На початку зустрічі Голова Верховної Ради України висловив вдячність Папі Римському Франциску та Святому Престолу за постійну підтримку України та за гуманітарну допомогу, яка організовує та надає Святий Престол Україні від початку повномасштабного вторгнення росії. «В тому числі вдячний за ту допомогу, що йде через місію Спеціального представника Папи Франциска кардинала Конрада Краєвського», - додав Руслан Стефанчук.

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 17:49
    Третій день візиту Державного Секретаря Святого Престолу в Україну завершився відвідинами резиденції Глави УГКЦ та катедрального собору Воскресіння Господнього.

    «Момент, коли я відвідую Україну, не є радісним, ми всі знаємо ситуацію, але я приїхав саме з огляду на цю ситуацію, щоб молитися разом і молитися разом з вами», – підкреслив кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, відвідуючи осідок Глави УГКЦ в Києві.

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 08:49

    Державний Секретар Святого Престолу у неділю, 21 липня 2024 року, відвідав Патріарший собор Воскресіння Христового та резиденцію Глави УГКЦ в Києві. У головному храмі УГКЦ кардинала П’єтро Пароліна привітав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

    Глава УГКЦ подякував Державному Секретарю Святого Престолу за візит в Україну під час повномасштабної війни. Під час відвідин Патріаршого собору він розповів йому детально про служіння Української Греко-Католицької Церкви серед воєнного лихоліття.

  • Неділя, Липень 21, 2024 - 18:55
    Проаналізувавши попереднього разу основні думки промови Папи Павла VI, виголошеної у день відкриття третьої сесії ІІ Ватиканського Собору, яке відбулося 14 вересня 1964 року, цього разу розглянемо перебіг цієї сесії.
     
  • Субота, Липень 20, 2024 - 19:26
    Відвідинами римо-католицького катедрального собору та зустріччю з католицькою спільнотою міста розпочався візит до Одеси кардинала Пʼєтро Пароліна, Державного Секретаря Святого Престолу.

    Триває візит в Україну Державного Секретаря Святого Престолу кардинала Пʼєтро Пароліна. В суботу, 20 липня 2024 р., Папський Легат прибув до міста Одеси на півдні країни, що стало одним із символів українського опору проти агресії, зазнаючи постійних російських ракетних обстрілів.

  • Субота, Липень 20, 2024 - 12:12

    На прохання ординарія Київсько-Житомирської дієцезії єпископа Віталія Кривицького SDB та хранителя санктуарію о. Віталія Козака OCD, Апостольська пенітенціарія надала відпуст, що пов’язаний з паломництвом та участю в урочистостях на честь Матері Божої Бердичівської.

    Умови отримання вищезгаданого повного відпусту за звичайних умов (перебування у стані освячуючої благодаті, Святе Причастя, молитва в намірах Святішого Отця, відсутність прив’язаності до будь-якого гріха):

    паломництво до санктуарію Матері Божої Бердичівської,

  • П'ятниця, Липень 19, 2024 - 18:05

    Ключовою подією візиту Державного Секретаря Святого Престолу в Україну є участь як Папського Легата у заключному богослужінні паломництва у Бердичеві. Орієнтовна програма його візиту включає також зустрічі з представниками влади та релігійними лідерами і відвідини Одеси.

  • П'ятниця, Липень 19, 2024 - 11:40

    «Теперішні обставини не залишають місце для почуття самозаспокоєння або тенденції до відхилення від взятих на себе зобов'язань», – зазначив Спостерігач Святого Престолу при ООН архиєпископ Габріеле Каччя під час Загальних дебатів на тему «Від Саміту, присвяченого Цілям сталого розвитку, до Саміту майбутнього», що проходили у рамках Політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 13:57

    Апостольська Пенітенціарія надає можливість отримати повний відпуст у контексті IV Всесвітнього дня похилих віком, заохочуючи священиків посприяти вірним у можливості приступити до Сповіді.

     

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 12:34

    Про це повідомила віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка минулого тижня перебувала з робочим візитом в Італії. У рамках візиту відбулися зустрічі з представниками Католицької Церкви – головою італійського єпископату кардиналом Дзуппі та Секретарем Святого Престолу з відносин із державами архієпископом Ґаллаґером.

    «Надважлива для мене особисто зустріч з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі. Його Ексцеленція опікується від імені Папи Римського питаннями обміну полоненими і поверненням депортованих українських дітей.

Сторінки