Апостольський Престіл

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 10:29

    Папа Франциск затвердив для проголошення чергові декрети Дикастерії в справах визнання святих.

     

    У четвер, 14 березня 2024 року, Папа Франциск прийняв кардинала Марчелло Семераро, Префекта Дикастерії у справах визнання святих. Під час аудієнції він затвердив для проголошення декрети цього відомства Римської курії, які стосуються різних етапів беатифікаційних процесів. Серед кандидатів на прославу є 19 нових блаженних та 7 нових праведних.

    Вбиті з ненависті до віри

  • Середа, Березень 13, 2024 - 11:36

    Наприкінці загальної аудієнції середи Папа Франциск закликав залишатися витривалими в молитві за народи, що страждають від воєн, розповівши про особливий дарунок, пов’язаний з війною, який він отримав вранці.

     

  • Вівторок, Березень 12, 2024 - 16:58

    В інтерв’ю для італійського часопису «Corriere della sera» Державний Секретар Святого Престолу ділиться своїми думками про висловлювання Папи Франциска, які прозвучали під час розмови з журналістом швейцарського італомовного каналу RSI.

     

  • Вівторок, Березень 12, 2024 - 16:51

    В інтерв’ю для італійського часопису «La Reppublica» Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Вісвальдас Кульбокас поділився думками про нещодавно опубліковане інтерв’ю Папи Франциска для швейцарської телерадіокомпанії RSI.

     

  • Понеділок, Березень 11, 2024 - 14:54

    На важливості відновлення довіри до Церкви та її провідників для успіху в євангелізаційній місії наголошує очільник Папської Комісії захисту неповнолітніх, підбиваючи десятиріччя діяльності відомства, яке Папа Франциск створив на початку свого понтифікату.

     

  • Вівторок, Березень 5, 2024 - 19:36
    Представник Святого Престолу виступив у Женеві під час дискусії Групи урядових експертів (GGE) 2024 року щодо новітніх технологій у сфері летальних автономних систем озброєнь (LAWS) і підтвердив етичне занепокоєння з приводу використання штучного інтелекту у військових цілях.
  • П'ятниця, Березень 1, 2024 - 10:07

    Поширена у Ватикані в останній день лютого програма Папських богослужінь на березень включає на даний час лише богослужіння з нагоди Пальмової неділі, Великого тижня та Пасхального Тридення.

     

    Головний церемоніймейстер папських богослужінь поширив програму прилюдних богослужінь, які Папа Франциск очолить у березні. У цьому переліку лише ті, що проводитимуться в контексті цьогорічних великодніх свят.

    У Вербну Неділю, 24 березня, Папа Франциск о 10:00 очолить Святу Месу на площі Святого Петра, яка буде випереджена процесійною ходою з посвяченими галузками.

  • Четвер, Лютий 29, 2024 - 12:57

    Під час 55-ї сесії Ради з прав людини, що відбувається в Женеві, Постійний Спостерігач Святого Престолу при ООН висловив тривогу з приводу численних порушень прав людини в світі і підкреслив, що «в процесах прийняття рішень і багатосторонньої дипломатії людська гідність повинна бути в центрі уваги, й так само повинна бути керівним принципом у розвитку та у використанні штучного інтелекту»

     

  • Середа, Лютий 28, 2024 - 15:13

    На полях заходу, організованого фундацією «Centesimus Annus - pro Pontifice» з нагоди вручення відзнаки «Економіка та суспільство», Державний Секретар також відповів на запитання журналістів щодо гіпотези Президента Франції про залучення військ країн Заходу у війну в Україні.

     

  • Середа, Лютий 28, 2024 - 13:03

    Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск склав співчуття християнській та мусульманській громадам Буркіна-Фасо, де скоєно напади на католицький храм і мечеть.

     

  • Вівторок, Лютий 20, 2024 - 16:09
    У той час, як у Ватикані тривають духовні вправи, через що призупинені всі зустрічі та аудієнції Папи Римського і діяльність очільників дикастерій Римської курії, пропонуємо вашій увазі короткі роздуми, якими з читачами ватиканських медіа в соціальних мережах ділиться проповідник Папського дому.
  • Вівторок, Лютий 20, 2024 - 12:05

    Очевидно, німецькі єпископи не хочуть допустити скандалу – так німецький портал katholisch.de прокоментував зняття голосування за статут комісії Синоду з порядку денного Конференції єпископів Німеччини (КЄН) після втручання Ватикану.  За даними сайту, ця справа відсунула на другий план інші теми зустрічі, зокрема:  аналіз дослідження членства у церквах або заяву щодо війни в Україні.

  • Вівторок, Лютий 20, 2024 - 11:44

    Центральний Комітет Німецьких Католиків (ЦКНК) розкритикував втручання Ватикану у зняття голосування щодо статуту Комісії Синоду з порядку денного весняної пленарної асамблеї Конференції єпископів Німеччини (КЄН), яка розпочалася вчора в Аугсбурзі.  У заяві, опублікованій у неділю, очільниця ЦКНК Ірме Штеттер-Карп говорила про подальшу «затримку терміново необхідних реформ у Церкві». Про це повідомляє ekai.pl.

  • Понеділок, Лютий 19, 2024 - 16:01
    Попереднього разу ми ознайомилися з двома схемами документів, дискусії над якими тривали наприкінці листопада та на початку грудня 1962 року та цим завершили розгляд першого соборового періоду, який складався із п’яти етапів. Цього разу зосередимося на закритті першого соборового періоду, зокрема, розглянемо промову Папи Івана ХХІІІ, що була виголошена 8 грудня цього ж року.
  • П'ятниця, Лютий 16, 2024 - 14:46

    Молитовний заклик, почерпнутий із 71-го Псалма, обраний темою наступного Всесвітнього дня дідусів, бабусь і похилих віком, що припадає на 28 липня.

     

    В останню неділю липня цього року Церква з ініціативи Папи Франциска вже вчетверте відзначатиме Всесвітній день дідусів, бабусь і похилих віком. На цьогорічне відзначення Святіший Отець обрав тему: «Не покинь мене, коли постаріюсь», що є словами молитви, вміщеної у 71-му Псалмі.

  • Четвер, Лютий 15, 2024 - 12:27

    На загальній аудієнції, що відбулася 14 лютого 2024 р. у Ватикані, був присутній албанський кардинал Ернест Сімані, чиє свідчення Святіший Отець особливо відзначив.

  • Середа, Лютий 14, 2024 - 13:17

    Пам’ятати протягом періоду покути й навернення про потребуючих ближніх і про народи, що страждають від війни. З таким закликом Папа звернувся до учасників загальної аудієнції в Попільну середу.

     

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 18:58

    Кардинал Ґерхард Мюллер, колишній префект Дикастерії у справах доктрини віри, сказав, що часті спроби прояснити та пояснити «Fiducia Supplicans» (Благаюча довіра) лише поглиблюють плутанину, а натомість потрібне повернення «до ясності Слова Божого», а не «схилятися перед цією абсолютно неправильною ЛГБТ і воук-ідеологією».

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 15:19

    Візит приурочений до відкриття павільйону Святого Престолу на Венеційській бієнале, що буде присвячений темі прав людини.

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 12:33

    З нагоди першого в Католицькій Церкві відзначення дня спомину 21-го коптського мученика, вбитого за віру в Лівії, яких Папа Франциск включив до мартирологу Римської Церкви, Дикастерія сприяння єдності між християнами організовує екуменічну молитву в базиліці Святого Петра.

     

Сторінки