Публікації

  • 22 Вересень 2017 (18:29)

    Здається, чистота і цнотливість стали чеснотами, які вже давно вийшли з моди. Криза цінностей призвела до того, що багато молодих людей, що зустрічаються, вважають секс центром їх взаємовідносин. Сексуально активних чоловіків вважають «переможцями», а жінок – «досвідченими», а того, хто береже себе в чистоті вважають «святенником», сексуально неспроможним чи тим, кого стримує Церква. Однак, реальність є цілком протилежною.

    Ми пропонуємо до Вашої уваги 10 причин чому молоді вартує утримуватись від сексу:

  • 21 Вересень 2017 (08:48)

    Голова Патріаршої Катехитичної Комісії УГКЦ Єпископ Петро Стасюк звернувся до всіx, хто допомагає здійснювати катехитичне служіння у нашій Церкві з нагоди дня Катехита.

    Всевишнім і всесвітлішим отцям-парохам Греко-Католицької Церкви Катехитам

    Слава Icycy Христу!

  • 19 Вересень 2017 (11:16)

    Цій одвічній проблемі є психологічне пояснення, тому ти можеш знайти спосіб для примирення.

    Серед усіх відносин в сімейному житті, відносини між свекрухою і невісткою завжди були найбільш напруженими. І хоча можливо, щоб ці дві жінки були близькими одна до одної, однак дуже-дуже часто відносини між ними є напруженими (чи ще гірше), а тимчасове перемир’я порушується кожних кілька місяців. Використання слова «перемир’я» наштовхує на думки про війну, і це так – часами ці відносини нагадують поле бою.

  • 18 Вересень 2017 (12:59)

    Що ми сьогодні знаємо про походи хрестоносців? Те, що вони пішли на Схід у пошуках Грааля та інших артефактів з Біблії?

    Міфологізація історії, створення необхідного пропагандистам образу, популяризація істин, що не мають до реальної історії жодного стосунку, призвело до того, що ми сьогодні заледве приймаємо істини такими, якими вони були насправді.

    Наприклад, що ми сьогодні знаємо про походи хрестоносців?

    Те, що вони воювали з православною християнською імперією Візантією?

  • 18 Вересень 2017 (12:56)

    У Марійському духовному центрі, що у селі Зарваниця Теребовлянського району, завершився другий день ІХ Всеукраїнського військового паломництва “Мій мир даю вам”. Помолитися за мир в Україні та за побратимів приїхало понад три тисячі осіб, серед яких дві тисячі військовослужбовців з різних куточків України. 

  • 15 Вересень 2017 (15:46)

    Перед лицем тоталітаризму і трагічних подій минулого століття, перед обличчям жахливих подій наших днів, що вражають уяву своєю нелюдськістю, мимоволі виникає питання: «Де ж Бог? Чому Він не втручається?».

  • 14 Вересень 2017 (09:45)

    Доповідь Кардинала Йоахіма Майсенера на міжнародній зустрічі священиків, з нагоди закінчення Року священства у Базиліці Св. Павла за мурами в Римі, 9 червня 2010 року Божого.

    Дорогі співбраття!

    Я не буду зараз розвивати з Вами нову покаяльну та місійну теологію. Але я хочу разом з Вами віддатися на провід самого Євангелія до покаяння, щоб таким чином, посланим Духом Святим, передавати людям Христову радісну звістку.

    На цьому шляху хочу зараз разом з Вами в думках пройти 15 кроків.

  • 14 Вересень 2017 (09:40)

    Церковний рік (Індикт) у Східній Церкві починається: 1 вересня — за Григоріанським календарем, 14 вересня – за Юліанським. Повний релігійний рік триває від 14 вересня (1 вересня) до 13 вересня (31 серпня).

  • 12 Вересень 2017 (10:30)

    Звички і рутина формують наш досвід і наше життя. Нерідко участь в недільній (і не лише) Літургії стає рутиною. Пропоную до уваги кілька звичок, набувши які, Ваш похід на Службу Божу стане більше, ніж просто звичкою. Участь в Літургії – це надзвичайна форма молитви і вона повинна бути духовною зустріччю з Христом.

  • 11 Вересень 2017 (22:51)

    "Євангеліє праці" (і то ремісничої праці, фізичної) у житті Ісуса Христа і "милосердя праці", настільки яскраво проілюстроване святим Павлом, ведуть до дуже важливого висновку у сфері духовності праці. Якщо ми усвідомимо, що все християнське життя повинно бути "наслідуванням Христа" (1 Пт 2,21), то праця християнина повинна бути в духовному аспекті наслідуванням праці Учителя.

  • 11 Вересень 2017 (09:46)

    Письменник і підприємець Алден Тан визначив типові виправдання, що властиві людям на шляху до успіху. Якщо ж ви прагнете звершень, ці фрази просто необхідно забути.

    1. Я зайнятий

  • 11 Вересень 2017 (09:40)

    Є думка, що якщо священик не користується соціальними мережами, то недостатньо добре знає своїх парафіян. Якщо у Вас ще немає сторінки в соціальних мережах, дозвольте відповісти на деякі Ваші аргументи проти них.

    1. «Люди витрачають занадто багато часу на свої комп’ютери і мобільні телефони».

    Безперечно це так, але Ісус сказав нам нести Євангеліє туди, де є люди, чи не так? А в соціальних мережах їх якраз безліч.

    1. «Мені не подобаються соцмережі».

    Це не має значення.

  • 6 Вересень 2017 (09:18)

    Бер Гріллз може бути відомий багатьом своїми дикими підходами і вражаючими навичками виживання, але є сторона Бер Гріллза, яку знають не багато. Бер Гріллз вірить в Бога. І якби ви знали його особисто, ви зрозуміли б, що він не соромиться про це говорити.

    Але Бер не претендує на те, щоб бути ідеальним християнином. Він визнає, що саме його складне життя й привело його до Христа.

  • 5 Вересень 2017 (10:15)

    Люди бувають нерозумні, нелогічні й егоїстичні – все одно прощайте їх.

    Якщо ви проявляли доброту, а люди звинуватили вас у таємних корисних мотивах – все одно проявляйте доброту.

    Якщо ви досягли успіху, то у вас може з’явитися велика кількість удаваних друзів і справжніх ворогів – все одно досягайте успіху.

    Якщо ви будете чесними і відвертими, то люди будуть обманювати вас – все одно будьте чесними і відвертими. Те, що будували роками, може бути зруйноване одномоментно – все одно будуйте.

  • 5 Вересень 2017 (10:13)

    Ми постійно приймаємо рішення, але як вчинити правильно, коли ми голодні, сердиті, почуваємось самотніми чи втомлені? Відповідь на це запитання знає коуч Мелоді Вайлдінг.

    В середньому людина щодня приймає близько 35 000 рішень — від вибору одягу до вибору місця, на якому сидітиме під час наради. Лише щодо їжі ми приймаємо по 200 рішень на добу.

  • 5 Вересень 2017 (10:11)

    Пам'ять про матір Терезу живе й сьогодні у Калькутті (там проживає 12 мільйонів осіб), де вона понад півстоліття тому з 5 рупі у кишені і непохитною вірою в Бога розпочала свою велику місію. У 1952 році був заснований будинок-лікарня для вмираючих «Nirmal Hriday» (чисте серце). Мати Тереза стала символом Калькутти і всієї Індії.

  • 5 Вересень 2017 (10:04)

    Мета державної влади полягає в створенні передумов для гармонійного розвитку осіб, суспільних груп і всього суспільства. Звідси випливає обсяг функцій державної влади у сферах законодавства, адміністрування та судочинства.

  • 2 Вересень 2017 (11:18)

    1. Тільки сьогодні я постараюся прожити цей день добре і не буду намагатися вирішити всі проблеми наперед.  

    2. Тільки сьогодні я буду добре ставитись до інших людей, не буду підвищувати на них голос, не буду нікого засуджувати чи критикувати.

    3. Тільки сьогодні я буду щасливий просто від того, що прийшов новий день і цей день був створений для щастя.

    4. Тільки сьогодні я буду намагатися підлаштуватись під навколишній світ замість того, щоб вимагати покори від світу.

  • 31 Серпень 2017 (11:41)

    Відвідини недільного чи святкового богослужіння випливають із 3-ьої Божої заповіді (Пам’ятай день святий святкувати). Це явна воля Всевишнього. Не слухати тут Його – великий гріх. Творець насправді не потребує нашого часу (тих приблизно півтори години), адже Сам існує поза часом і простором. До церкви найперше ходимо, щоб змінитися на краще. Ряд християн не ходять до храму у приписані дні на св. Літургію, тому що не хочуть себе відчувати церковною родиною, є схильні до лінивства і також мають слабеньку віру.

    Парафія – духовна родина

  • 31 Серпень 2017 (07:45)

    Надзвичайна історія-свідчення священика-францисканця Абуна Нірвана з Іраку.

    Абуна Нірвана - францисканець з Іраку. Він навчався медицині, перш ніж вирішив присвятити себе Богу в Чині братів менших. У 2004 році він був направлений в Святу Землю до Сестер домініканок Святого Розарію, до згромадження яке заснувала Марія Альфонсина Гаттас (палестинська черниця, канонізована в 2015 році). З тих пір він завжди носив з собою частинку мощей їх засновниці і чотки, на яких вона молилася за життя.

Сторінки

Паломництво Святими місцями

Добровільний внесок
вкажіть суму пожертви

  грн/місяць