Милосердя і солідарність

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 16:23
    В інтервʼю для ватиканських медіа віце-президент Карітасу Австрії Александер Бодманн розповідає про важливість «Безпечних просторів», програми, яка допомагає дітям, що постраждали від наслідків війни, відновити довіру до життя і до інших.
  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 20:48
    Державний Секретар Святого Престолу в інтервʼю для ватиканських медіа підбиває підсумки свого візиту в Україні після богослужінь, зустрічей і переговорів: ми можемо допустити, щоб ця війна перетворилася лише в новини, забуваючи про конкретні страждання людей. Потрібна креативність у пошуках шляхів до миру.
  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 16:43

    Місце, де особливо проявляється злоба війни – педіатрична лікарня, в яку влучила російська ракета, та духовне серце України – національний заповідник «Софія Київська».

     

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 16:34

    Спілкуючись із представниками українських релігійних спільнот, що входять до Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, зустріч з якими відбулася в Апостольській Нунціатурі в Києві, Державний Секретар підтвердив відданість Святого Престолу справі пошуків справедливого миру, наголошуючи на неприпустимості сакралізації війни і підкреслюючи важливість гуманітарної допомоги для населення.

     

  • Понеділок, Липень 22, 2024 - 08:49

    Державний Секретар Святого Престолу у неділю, 21 липня 2024 року, відвідав Патріарший собор Воскресіння Христового та резиденцію Глави УГКЦ в Києві. У головному храмі УГКЦ кардинала П’єтро Пароліна привітав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

    Глава УГКЦ подякував Державному Секретарю Святого Престолу за візит в Україну під час повномасштабної війни. Під час відвідин Патріаршого собору він розповів йому детально про служіння Української Греко-Католицької Церкви серед воєнного лихоліття.

  • Субота, Липень 20, 2024 - 19:26
    Відвідинами римо-католицького катедрального собору та зустріччю з католицькою спільнотою міста розпочався візит до Одеси кардинала Пʼєтро Пароліна, Державного Секретаря Святого Престолу.

    Триває візит в Україну Державного Секретаря Святого Престолу кардинала Пʼєтро Пароліна. В суботу, 20 липня 2024 р., Папський Легат прибув до міста Одеси на півдні країни, що стало одним із символів українського опору проти агресії, зазнаючи постійних російських ракетних обстрілів.

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 12:09

    Церковні організації Німеччини підбили підсумки міжнародної благодійної діяльності, що охоплює проекти, реалізовані як єпископською конференцією та окремими дієцезіями, так і різними організаціями.

     

  • Четвер, Липень 18, 2024 - 11:58

    17 липня в Івано-Франківській духовній семінарії відбулася знакова зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з монашеством Чернечої родини Воплоченого Слова з усього світу. Під час зустрічі Предстоятель закликав кожного стати голосом стражденної України в кожному куточку світу. Зустріч відбулася іспанською мовою.

  • Середа, Липень 17, 2024 - 14:11

    У посланні з нагоди 1500-річчя вшанування ікони Санта-Марія-ін-Портіко та 450-річчя чернечого ордену, який сьогодні опікується святинею, Папа Франциск нагадав про чесноти гостинності та піклування про вбогих, про свідчення миру, починаючи з власних спільнот, вказуючи на важливість цілісного чернечого формування з відкритістю на місіонерські виклики нашого часу.

     

  • Вівторок, Липень 16, 2024 - 21:41

    12-14 липня відбулися дні духовної віднови для родичів полеглих Героїв, які провели Сестри редемптористки.

    Цього разу учасники були з Волинської, Київської та Львівської областей, зазначається на фейсбук-сторінці Sestry Redemptorystky.

  • Вівторок, Липень 16, 2024 - 21:30

    Конференція Європейських Церков (КЄЦ), екуменічна організація, що представляє 114 церков по всій Європі, однозначно засуджує жахливий напад російських військ на дитячу лікарню Охматдит у Києві.

    Про це йдеться у заяві Конференції Європейських Церков.

  • Вівторок, Липень 16, 2024 - 13:44
    У педіатричній лікарні Святого Престолу відбулася формаційна зустріч за участі Головного рабина Риму, присвячена відповіді юдейської та християнської традицій на тему болю перед обличчям смерті.
  • Субота, Липень 13, 2024 - 11:26

    У п’ятницю, 12 липня 2024 року, у селищі Брюховичі Львівської громади, за участі духовенства УГКЦ, представників організації «Лицарі Колумба», влади та ВПО відбулося відкриття модульного містечка, яке розраховане на 32 особи — 10 сімей. Модульне містечко розташоване на ділянці, яка перебуває у власності Української Греко-Католицької Церкви.

    У Брюховичах в прихистку Української Греко-Католицької Церкви від початку повномасштабного вторгнення проживає понад 60 осіб з різних регіонів України, в основному з її окупованих частин.

  • П'ятниця, Липень 12, 2024 - 15:31

    У п’ятницю, 12 липня, у селищі Брюховичі Львівської громади відбудеться відкриття модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб, яке розраховане на 10 сімей.

    Цей проєкт здійснив Благодійний фонд УГКЦ «Мудра справа» за фінансової підтримки організації чоловіків-католиків «Лицарі Колумба».

    У нових умебльованих будиночках зможуть знайти тимчасовий прихисток 10 сімей (32 особи), які постраждали від російської військової агресії. Модульне містечко розташоване на ділянці, яка перебуває у власності Української Греко-Католицької Церкви.

  • Вівторок, Липень 9, 2024 - 13:54

    Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), до складу якої входять різні християнські Церкви, юдейська та мусульманські спільноти України, категорично засуджує терористичну атаку, яку 8 липня 2024 року російська федерація вчергове здійснила на українські міста, цивільну інфраструктуру, дитячі лікарні, пологовий будинок і мирних людей.  

  • Вівторок, Липень 9, 2024 - 13:51

    Папа Франциск, вражений обстрілами медичних закладів у Києві та школи в Газі, складає співчуття невинним жертвам і пораненим, підносячи молитву за якнайшвидше припинення війн. Про це повідомляє ватиканська пресслужба

    У вівторок, 9 липня 2024 р., пресслужба Святого Престолу поширила повідомлення, в якому читаємо:

  • Вівторок, Липень 9, 2024 - 13:49

    Дорогі вірні Львівської архиєпархії, сестри і брати, сьогодні російські агресори-терористи здійснили черговий терористичний напад в Україні на лікарні та садочки, зокрема у Києві, 8 липня, де загинули діти та дорослі. Закликаю усіх до молитви та духовної підтримки потерпілих. Від себе: засуджую терористичний і злочинний акт вбивців!

    Висловлюю молитовне співчуття сімʼям та особам, які втратили своїх рідних та близьких…

    Хай співстаждаючий Господь проявить велике милосердя і стане підтримкою потерпілих, покалічених та прибитих великим горем осіб.

  • Вівторок, Липень 9, 2024 - 09:41

    Співробітники Місії «Карітас-Спес Україна» на чолі з виконавчим директором о. В’ячеславом Гриневичем та єпископом Київсько-Житомирської дієцезії Віталієм Кривицьким SDB привезли до лікарні воду, печиво, а також допомогли розбирати завали і прибирати наслідки руйнувань.

    Про це Карітас-Спес Україна повідомляє на сторінці у фейсбуці.

  • П'ятниця, Липень 5, 2024 - 12:59

    Про виклики, які стоять перед Церквою в країні, виснаженій збройними конфліктами, де її вірні становлять всього два відсотки населення, в інтерв’ю для ватиканських медіа поділився Глава Ефіопської Католицької Церкви кардинал Бегранейезус Демерью Сурафіль.

     

  • Четвер, Липень 4, 2024 - 13:16

    Папа Франциск прийняв у «Домі святої Марти» сенегальця і ґамбійця, авторів книг, в яких вони розповідають про одіссею, яку вони пережили в пошуках нової землі. Їх супроводжував, серед інших, о. Маттіа Феррарі, капелан організації «Mediterranea Saving Humans».

     

Сторінки