Біблія

  • Середа, Лютий 28, 2024 - 13:01

    Відразу два пороки – заздрість і марнославство – стали темою катехизи Папи Франциска з нагоди загальної аудієнції в останню середу лютого.

     

  • Вівторок, Лютий 27, 2024 - 09:04

    Наше уявлення про Бога продиктоване не людським розумом, а Об'явленням. Ми також по-різному розуміємо глибоке значення братерства і милосердя. Вірні, які приєднуються до лож, перебувають у стані тяжкого гріха і не можуть причащатися. Про це нагадує єпископ Антоніо Стальяно, який очолює Папську богословську академію.

     

  • Вівторок, Лютий 20, 2024 - 16:23

    У 2023 році Іран здійснив масові арешти християн, зосередивши увагу на тих, хто розповсюджував Біблії, викликаючи занепокоєння серед правозахисних організацій і викликаючи заклики до міжнародної спільноти реагувати.

     

    За даними спільного щорічного звіту організацій Article 18, Christian Solidarity Worldwide, Open Doors та Middle East Concern, третина затриманих мали при собі кілька копій Біблії. Загалом у 2023 році було задокументовано 166 арештів, що порівняно зі 134 у 2022 році.

     

  • Четвер, Лютий 15, 2024 - 14:21

    15 лютого Згромадження Сестер Святого Йосифа РКЦ розпочинає 33-денний телеграм-проєкт, завдяки якому можна буде більше дізнатися про покровителя Католицької Церкви і духовно посвятити своє життя під його опіку. Долучитися можуть всі охочі.

    Про це Згромадження повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

  • Четвер, Лютий 15, 2024 - 13:15

    Під час піших прогулянок на півночі Ізраїлю, 45-річний Ерез Аврахамов, відпочиваючи від служби в резерві ЦАХАЛу, натрапив на незвичайну археологічну знахідку – печатку ассирійського періоду, що датується часами Храму Соломона. Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christianheadlines.com.

    Нещодавно, користуючись сонячними днями, Ерез Аврахамов вирішив провести час на природі в заповіднику Потік Табор на півночі Ізраїлю. Його увагу привернув предмет глибокого оранжевого кольору, що лежав на землі.

  • П'ятниця, Лютий 9, 2024 - 11:30

    “Одне із завдань Петрового служіння — звести до мінімуму неминучий хаос і сум’яття. Не слід цього загострювати. І вже точно не слід заохочувати”, – стверджує у своїй колонці в The First Things відомий американський католицький інтелектуал, проф. Джордж Вайґель.

  • Середа, Січень 17, 2024 - 12:42

    Авраам — батько віри

    Він не побудував великих міст. Він не залишив по собі жодних вічних пам’яток із каменю чи мармуру. Він не написав жодної глиняної таблички (наскільки нам відомо). Він походив із колиски людської цивілізації — Стародавньої Месопотамії. Він був міським жителем, а потім став напівкочівником. Він споруджував кам’яні жертівники і приносив жертви Богу в Сихемі, а також десь між Бет-Елем і Гаєм, Хевроном і Беер-Шевою.

  • Четвер, Січень 4, 2024 - 15:04

    У минулому році кількість використання та встановлення Біблії зросла більше, ніж будь-коли

    Відповідно до щорічного огляду сімейства програм YouVersion за 2023 рік, до якого входять Bible App, Bible App Lite та Bible App for Kids, у 2023 році кількість використання та встановлення Біблії зросла вищими темпами, ніж будь-коли. Про це пише slovoproslovo.info з посиланням на evangelicalfocus.com.

  • Вівторок, Січень 2, 2024 - 17:00

    Нещодавно було представлено дві перші серії нового анімаційного мультсеріалу “Юний Давид”, який розповідає про шлях Давида до становлення людиною за серцем Божим

    Серіал, створений компаніями Minno, Slingshot Productions, Sunrise Animation Studios та Angel Studios, вже здобув увагу глядачів своєю якісною анімацією та глибоким змістом.

  • Понеділок, Січень 1, 2024 - 17:36

    «Так говорить Господь Бог: Ніякий чужинець, необрізаний серцем і необрізаний тілом, не ввійде в мою святиню» (Єз.44, 9).

    Знаки і символи покликані через видиму реальність показувати невидимий світ, реальність духовну. На восьмий день після Народження Ісуса Христа Церква святкує Його Обрізання. Як кожна єврейська дитина чоловічої статі, Ісус прийняв цю процедуру. Обрізання крайньої плоті було обов’язковою умовою приналежності до Божого народу, до людей Його вподобання.

  • Субота, Грудень 30, 2023 - 21:34

    Нині, коли навколо постійно повітряні тривоги та небезпека, то нам всім потрібна внутрішня опора аби заспокоїтися. Найкращим джерелом для цього є слова з Біблії, які укріплюють та заспокоюють наші серця. Перешліть їх друзям та знайомим аби підбадьоррити їх в ці дні.

    «Він змученому дає силу, а безсилому міць.» (Іс. 40:29)

    «Бог непорочна дорога Його, слово Господнє очищене, щит Він для всіх, хто вдається до Нього!» (Пс. 17:31)

    «Живий Господь, і благословенна будь, скеле моя, і нехай Бог спасіння мойого звеличиться,» (Пс.17:47)

  • Вівторок, Грудень 26, 2023 - 15:50

    Скандальна подія трапилася в італійській провінції Авелліно: у вертепі в храмі місцевий священник забрав фігурку св. Йосифа та поряд із Марією поставив фігурку іншої жінки, одягненої в шаль із кольорами, пов’язаними з рухом ЛГБТ. Священник пояснює, що його маніфест повністю узгоджується з поглядами Папи Франциска...

  • Понеділок, Грудень 25, 2023 - 10:38

    Христос Рождається!

    У сотворінні людина пізнала всемогутнього Творця, у гріхопадінні пізнала справедливого суддю, але в Різдві пізнала Любов.

    "Любов – довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, ... радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить." (І Кор. 13, 4, 6-7).

    Любов, яка приходить тихо, несподівано, дуже скромно, навіть крадькома. Правдива любов зароджується всупереч, а не завдяки. І приходить, щоб дарувати, а не забирати.

  • П'ятниця, Грудень 22, 2023 - 14:05

    «…І знайшли Марію, Йосифа й дитятко, що лежало в яслах» (Лк. 2, 16).

    Разом із Богородицею в самому серці тайни Христового Різдва присутній св. Йосиф. Можна припустити, що саме його першим, а не Марію, зустріли пастирі, які прибігли до вертепу. Марія, як і належить Матері, була, мабуть, біля Дитяти. А св. Йосиф, як чоловік й опікун, напевно, чував цієї ночі при вході до вертепу чи стаєнки, охороняючи великий скарб, який доручив його опіці сам Отець Небесний устами Ангела: «Йосифе, сину Давидів, візьми Дитятко та Його Матір!» (див. Мт. 1, 20. 2, 13).

  • Четвер, Грудень 21, 2023 - 12:33

    «…І знайшли Марію, Йосифа й дитятко, що лежало в яслах. Побачивши його, вони розповіли, що їм було сказано про це хлоп’ятко… Марія ж пильно зберігала все це, роздумуючи в своїм серці» (Лк. 2, 16-17.19).

    Наближаючись разом з пастирями до вертепу, і ми знаходимо тут передусім Богородицю, Марію, Матір Божу. Тут, у вертепі, не тільки народився Божий Син, тут також «народилася» Марія як Мати, як Богородиця, як Мати Божа. Бо матір’ю у властивому і повному сенсі цього слова жінка стає саме тоді, коли народжує дитину.

  • Середа, Грудень 20, 2023 - 14:18

    Новий український переклад Біблії, що став результатом 25-річної праці Українського Біблійного Товариства, тепер доступний у додатку YouVersion, відкриваючи нові горизонти для розуміння Слова Божого.

    Завантаження застосунку YouVersion можливе на обох популярних платформах – Android та iOS. Прямі посилання для завантаження надані нижче.

    Щоб вибрати Сучасний переклад для читання, слідуйте цим крокам:

  • Середа, Грудень 20, 2023 - 12:16

    Про різдвяний вертеп як школу поміркованості та заохочення до радості роздумував Папа Франциск під час загальної аудієнції в середу перед Різдвом.

  • Вівторок, Грудень 12, 2023 - 16:04

    Згідно з опитуванням Whitestone Insights, проведеним минулого місяця серед 2088 дорослих британців, близько чверті молодих людей відкриті до ідеї заборони Святого Письма через «мову ненависті». Релігійна неграмотність і антихристиянські настрої стрімко зростали у Великобританії впродовж багатьох років, і ось результат.

  • Вівторок, Грудень 12, 2023 - 10:52

    У 1531 році Богородиця об’явилася мексиканському індіанцю Хуану Дієґо Куаухтлатоатцину і передала через нього прохання до місцевого єпископа, щоб на пагорбі Тепеяк було збудовано церкву на Її честь.

    Як доказ реальності свого об’явлення Богородиця вчинила чудо: пагорб, на якому Вона об’явилася, посеред зими вкрився розквітлими трояндами, які Хуан Дієґо зібрав і загорнув у свій плащ – тілму та приніс до єпископа. Коли він розгорнув плащ, чудо виявилось потрійним:

    1) розквітлі серед зими троянди;

    2) на той час європейці ще не завезли троянди до Мексики;

  • П'ятниця, Грудень 8, 2023 - 16:48

    Що Церква святкує у день Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії? Ми святкуємо подію, коли подружжя Йоакима і Анни зачало дитину – Марію. Ми святкуємо у літургійному році акт зачаття дитини. Ця дівчинка була вбережена від будь-якого впливу первородного гріха від моменту зачаття. Якою чистотою, плідністю і радістю мало відрізнятися подружнє ложе двох земних реальних людей, яке дало такий плід!

Сторінки