Християнофобія

  • Понеділок, Березень 18, 2024 - 17:32

    Християни в Пакистані продовжують жити в труднощах. 16 серпня минулого року напад мусульманського натовпу в Джаранвалі на церкви, квартири та робочі місця послідовників Христа шокував країну. Але є ознаки надії. Нещодавно Верховний суд відхилив звіт, поданий владою провінції Пенджаб, закликавши до подальшого розслідування. Після 304 арештів було зареєстровано лише 22 справи та зібрано лише 18 обвинувальних актів.

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 12:02

    У середу, 13 березня, в Південно-Африканській Республіці вбили замбійського місіонера. Напередодні там же були вбиті троє коптських монахів. Цілком ймовірно, що ці два злочини не пов’язані між собою. Однак вони свідчать про те, що ситуація в Південній Африці стає все більш небезпечною, в тому числі і для християн. Про це пише Vatican News.

  • Середа, Березень 6, 2024 - 12:48
    У відповідь на зростаючі загрози та напади на релігійну свободу по всьому світу, Сенат США ініціював резолюцію, що закликає американський уряд активно використовувати дипломатичні засоби та санкції для протидії порушенням релігійних свобод.
     
  • Четвер, Лютий 29, 2024 - 12:57

    Під час 55-ї сесії Ради з прав людини, що відбувається в Женеві, Постійний Спостерігач Святого Престолу при ООН висловив тривогу з приводу численних порушень прав людини в світі і підкреслив, що «в процесах прийняття рішень і багатосторонньої дипломатії людська гідність повинна бути в центрі уваги, й так само повинна бути керівним принципом у розвитку та у використанні штучного інтелекту»

     

  • Середа, Лютий 28, 2024 - 13:03

    Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск склав співчуття християнській та мусульманській громадам Буркіна-Фасо, де скоєно напади на католицький храм і мечеть.

     

  • Вівторок, Лютий 20, 2024 - 19:52

    У рамках кампанії проти громадянського суспільства режим Нікарагуа заборонив скаутів. За повідомленнями ЗМІ, уряд позбавив правового статусу національну скаутську організацію та інші громадські організації.

  • Вівторок, Лютий 20, 2024 - 16:23

    У 2023 році Іран здійснив масові арешти християн, зосередивши увагу на тих, хто розповсюджував Біблії, викликаючи занепокоєння серед правозахисних організацій і викликаючи заклики до міжнародної спільноти реагувати.

     

    За даними спільного щорічного звіту організацій Article 18, Christian Solidarity Worldwide, Open Doors та Middle East Concern, третина затриманих мали при собі кілька копій Біблії. Загалом у 2023 році було задокументовано 166 арештів, що порівняно зі 134 у 2022 році.

     

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 14:21

    На Різдво 2023 року бойовики фулані в Нігерії вбили 195 християн у щонайменше 20 громадах штату Плато. У резолюції від 6 лютого Європарламент засудив ці акти насильства, однак формулювання та мотивація депутатів викликає запитання.

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 13:31

    У Нігерії християни стикаються з безперервними нападами з боку радикалізованих бойовиків-фулані, що викликає занепокоєння щодо можливої продовольчої кризи

  • Понеділок, Лютий 12, 2024 - 17:01

    У Китаї зростає тиск на християнські сім’ї, змушуючи їх відмовляти дітей від віри через загрози соціальному забезпеченню та заборону на відвідування церков, що ставить перед ними важкий моральний вибір.
    Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christiantoday.com

    Партнери організації Release International, яка підтримує переслідуваних християн по всьому світу, повідомляють, що школярам доводиться заявляти про свою християнську віру. Ті, хто визнають себе християнами, змушені підписувати обіцянку відмовитися від своєї віри.

  • Понеділок, Лютий 12, 2024 - 14:52

    Після нещодавніх арештів священників і монахині в Індії за звинуваченнями в порушенні «антиконверсійних» законів країни, де більшість населення становлять індуїсти, католицький єпископ розіслав заклик «штурмувати небеса молитвами».

    7 лютого єпископ Ігнатій Д’Соуза з Барейлі опублікував «молитовне прохання» в соціальних мережах, інформує CNA.

    «Я прошу вас штурмувати небеса, щоб усі, хто дотичний до цієї делікатної справи, могли бути просвітлені Святим Духом, і наші брати могли бути незабаром звільнені», — просить він.

  • Середа, Лютий 7, 2024 - 13:21

    Турецька влада продовжує працювати над реконструкцією іншої важливої ​​візантійської Церкви Хора у Стамбулі на мечеть і планує відкрити її для мусульман 23 лютого. Про це повідомляє wiara.pl з посиланням на щоденну газету Yeni Safak.

    План реконструкції церкви, яка майже 80 років слугувала музеєм, бере початок у 2020 році, коли президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган видав указ, який передбачав також перетворення на мечеть і колишнього музею Святої Софії.

  • Вівторок, Лютий 6, 2024 - 17:04

    В'єтнамський уряд розглядає простий акт молитви як пряму загрозу своїй владі та легітимності – засновник правозахисної групи

    В'єтнамського християнина з племені монтаньярів засудили до 4,5 років ув'язнення за звинуваченням у «розколі та підбурюванні» за проведення молитовних зборів у себе вдома, повідомляє The Christian Post.

    Вирок винесено на фоні напруженості, що зберігається між релігійною практикою і державною політикою в комуністичній країні, що особливо зачіпає меншість монтаньярів та їх християнську віру.

  • Вівторок, Лютий 6, 2024 - 13:17

    Напад і плювки на настоятеля німецького бенедиктинського абатства Успіння Пресвятої Богородиці - Дорміціо отця Нікодима Шнабеля в Єрусалимі, вчинені радикальними ортодоксними євреями, викликали обурення. Латинський Патріархат Єрусалима, який представляє католиків у Святій Землі, різко розкритикував інцидент, який стався минулої суботи біля Стіни плачу в Старому місті Єрусалима. Про це повідомляє ekai.pl.

  • Четвер, Лютий 1, 2024 - 13:24

    Ця ініціатива спрямована на збір, запис і аналіз інцидентів, пов’язаних із порушеннями свободи віросповідання по всьому світу

  • Четвер, Лютий 1, 2024 - 11:54

    8 лютого в Пакистані відбудуться довгоочікувані загальні вибори. Релігійні меншини, представлені в неурядовій організації Minority Concern Pakistan (MCP), включно з християнами та індусами, опублікували маніфест із десяти пунктів. Вони просять усі політичні партії визнати, що права релігійних меншин у Пакистані перебувають під загрозою, і взяти на себе зобов'язання вжити відповідних заходів

     

  • Середа, Січень 31, 2024 - 13:01

    Жива музика і християнські пісні  — типове явище для європейських вулиць, але не завжди. Прикра й обурлива історія трапилася в Лондоні 29 січня. 20-річна Гармоні регулярно грає та співає пісні поклоніння на вулиці перед покупцями торгового центру і має сотні тисяч підписників та мільйони переглядів на YouTube. Після виконання всесвітньовідомої пісні «Amazing Grace» (О, Благодать) до дівчини підійшла офіцер поліції та вимагала зупинити спів і забиратися геть.

  • Четвер, Січень 25, 2024 - 14:44
    Після дня молитви за звільнення черниць та інших людей, які були захоплені як заручники в столиці Гаїті, місцева Церква складає подяку Богові за відновлення їхньої свободи.
  • Середа, Січень 24, 2024 - 14:03

    Арешт 10 священників у Білорусі викликав бурхливий резонанс серед католиків цієї країни. Священники отримують від них тисячі листів зі словами солідарності та підтримки. Ініціюються молитовні акції за звільнення священників. Переслідування Церкви в Білорусі зміцнює її віру та об’єднує католиків у спільній дії та молитві. Про це пише pch24.pl.

  • Вівторок, Січень 23, 2024 - 12:10

    Режим Даніеля Ортеги видворив з Нікарагуа ще трьох священнослужителів. Кількома днями раніше подібна доля спіткала двох єпископів, 15 священиків і двох семінаристів, які виїхали до Ватикану. Про це повідомляє ekai.pl.

    У Леонській єпархії працювали троє священників – монахи з Фундації Посвячених Місіонерів Найсвятішого Спасителя. Це отець Езекіель Буенфіл, отець Хосе Мігель Фігероа та отець Давид Перес.

Сторінки