Церква

  • П'ятниця, Липень 26, 2024 - 18:04

    25 липня 1968 року святий Павло VI опублікував «Humanae Vitae», енцикліку про регулювання народжуваності та небезпеки, пов’язані з використанням штучних методів контрацепції та їх нав’язування як державної політики. У той час енцикліка була відкинута багатьма навіть у Католицькій Церкві.

  • П'ятниця, Липень 26, 2024 - 16:39

    У день, коли Церква згадує апостола Якова, 25 липня, у Вінниці встановили вказівний камінь, який показує відстань та напрямок до міста Сантьяго-де-Компостела – фінальної точки цього культурного і паломницького маршруту, що проходить через всю Європу. Цього дня також відбулася презентація поштових марок присвячених Подільському шляху св. Якова.

  • П'ятниця, Липень 26, 2024 - 16:33
    Католицька Церква на острові Тимор, яка переживає період розквіту, з нетерпінням очікує зустрічі зі Святіший Отцем під час його візиту до країн Азійсько-Тихоокеанського регіону.
  • П'ятниця, Липень 26, 2024 - 16:30
    17-21 липня 2024 р. в Індіанаполісі (США) відбувався Національний євхаристійний конгрес.
  • П'ятниця, Липень 26, 2024 - 15:54

    У Мексиці ще один єпископ зазнав нападу. За даними місцевих ЗМІ, 24 липня єпископа Гонсало Алонсо Кальсада Герреро з єпархії Теуакан, який їхав автом, змусили зупинитися шестеро невідомих озброєних чоловіків.

    Зловмисники викрали новий автомобіль, мобільний телефон та інші цінні особисті речі. Закутого в наручники єпископа вони залишили лежати на узбіччі. На щастя, він не отримав тілесних ушкоджень. Про це повідомляє misyjne.pl.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 20:54

    Любов, у котру вписане пробачення

    Пізнати Ісуса, з’єднатись з Ісусом, навіть бути Ісусом.

    Проповідь: єпископ Микола Петро Лучок ОР, Апостольський Адміністратор Мукачівської дієцзії під час відзначення річниці о. Яна Мацейка у смт. Усть-Чорна

    Важливо, щоб ми відчували присутність Ісуса.

    Якщо Христос, Який вже народився, ми Його маємо відчувати.

    Ціль нашого християнського життя – пізнати Ісуса, з’єднатись з Ісусом, навіть бути Ісусом.

    Як це можна – бути Ісусом?

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 17:58

    Цьогоріч понад 243 000 паломників з усього світу прибули до іспанського міста Сантьяго-де-Компостела, одного з найпопулярніших місць паломництва в Європі.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 17:18

     

    Олімпійські ігри є однією з найпрестижніших міжнародних спортивних подій у світі, яка приваблює спортсменів і глядачів з усього світу.

    Хоча витоки стародавніх Олімпійських ігор можна простежити до Стародавньої Греції, сучасний олімпійський рух був заснований наприкінці ХІХ століття французьким дворянином на ім’я П’єр де Кубертен. Що не настільки відомо, так це те, як бачив Олімпійські ігри де Кубертен сильно вплинула його католицька віра.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 16:54

    З нагоди Літніх Олімпійських ігор у Парижі, які розпочинаються 26 липня 2024 року, Католицька Церква у Франції розпочала низку відповідних заходів.

    У рамках так званих «Священних ігор» під час Олімпіади та Паралімпіади відбуватимуться молитви, концерти та спортивні заходи з метою популяризації ідеї солідарності та проголошення християнського послання. Адресатами ініціативи Архиєпархії Парижа та Єпископату Франції стануть близько 10 тисяч спортсменів, учасників Ігор, а також 15-20 мільйонів очікуваних гостей Олімпіади.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 16:32

    22 липня 2024 року кардиналу Канталамесі виповнилося 90 років. Його пріоритетом у житті є проголошення Божого Слова.

    Раньєро Канталамеса — капуцин, автор книг і проповідник Папського дому. Щоб продовжувати носити францисканський габіт, він відмовився від єпископських свячень. 28 листопада 2020 року Папа Франциск призначив його кардиналом.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 16:21
    Молитва та духовні вправи є складовою частиною приготування духовенства та вірних Папуа-Нової Гвінеї до Апостольської подорожі Папи Франциска, що відбудеться на початку вересня цього року.
  • Четвер, Липень 25, 2024 - 11:21

    В українському перекладі вийшла нова книга американського богослова Бранта Пітра «Ісус Христос та єврейське коріння Пресвятої Євхаристії: Розкриття Таїнства Останньої Вечері».

    Перекладач – бр. Дмитро Голик, богословський редактор – о. доктор Прокопій Лотоцький.

    Про це пише Політична Теологія.

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 11:04

    Біблія в Літургії

    Біблійні основи Євхаристії: євхаристійне життя перших християн і наша зустріч із Воскреслим Господом сьогодні

    План

    Вступ

    1. Багатства Євхаристії
    2. Установлення Євхаристії
    3. Практики Євхаристійної Жертви у первісній Церкві:

    А) Євхаристія як „ламання хліба”

    Б) Давній приклад святкування Євхаристії

    1. Розповіді про встановлення Євхаристії:

    А) Розповідь у Павла, Луки, Марка та Матея

  • Четвер, Липень 25, 2024 - 11:02

    До санктуарію Матері Божої Вервиці у Фатімі, що в центральній Португалії, з 1 січня по 30 червня цього року прибуло до 2,7 млн. паломників. Як розповіла очільниця прес-служби санктуарію Патрісія Дуарте, більшість паломників у Фатімі – португальці, а серед іноземців переважають іспанці. Вона уточнила, що з січня по квітень 2024 року спостерігався помірний наплив паломників до Фатіми, за цей період тут побувало більше 1,1 мільйона паломників. Про це повідомляє KAI.

  • Середа, Липень 24, 2024 - 17:44

    Опір доктринальній декларації «Fiducia supplicans» кардинала Фернандеса і Папи Франциска триває. Документ, опублікований 18 грудня 2023 року, наразі відхилила Халдейська Церква – одна зі Східних Церков у повній єдності зі Святим Престолом.

    Найважливішою фігурою цієї Церкви є халдейський патріарх Багдада, нині кардинал Луїс Рафаель Сако.

  • Середа, Липень 24, 2024 - 16:58
    Наприкінці свого візиту в Україну Державний Секретар Святого Престолу зустрівся зі священниками-редемптористами, які перебували в російському полоні.
  • Середа, Липень 24, 2024 - 16:31

    “Ми повинні вірити у тріумф Непорочного Серця Марії. Будьмо готові дати свідчення, навіть свідчення крові. Молімося і творімо покаяння за навернення Росії, відправляймо набоженство перших субот, молімося вервицю – як просила Мати Божа у Фатімі”, – сказав кардинал Раймонд Берк.

    Кардинал Реймонд Лео Берк виголосив проповідь в Есбері, штат Нью-Джерсі, 13 липня. Він згадав об’явлення у Фатімі.

  • Середа, Липень 24, 2024 - 11:26

    Візит кардинала П’єтро Пароліна до України свідчить про те, що наша країна залишається в серці Святішого Отця, а дипломатичні зусилля Святого Престолу, спрямовані на встановлення справедливого миру, не припиняються. На це вказує єпископ Ян Собіло, нагадуючи, що за останнє десятиліття Держсекретар Ватикану вже двічі відвідував Україну. Зокрема, він започаткував кампанію «Папа для України», яка була спрямована на людей, що найбільше постраждали від нападу на Донецьк і Луганськ.

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 20:46

    22 липня 2024 року в рамках візиту в Україну (19-23 липня) Державний Секретар Святого Престолу, кардинал Пʼєтро Паролін зустрівся з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Зустріч відбулася в приміщенні Апостольської Нунціатури в Києві. 

  • Вівторок, Липень 23, 2024 - 18:01

    Після перебування під різними формами домашнього арешту з серпня 2022 року єпископ Матагальпи, Нікарагуа, Роландо Альварес був засуджений до 26 років ув’язнення 10 лютого 2023 року за звинуваченням у «зраді батьківщини» диктатурою президента Даніеля Ортеги. Відповідно до угоди з Ватиканом, Альварес був звільнений із в’язниці майже через рік і засланий до Риму 14 січня.

Сторінки