Переслідування

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 12:02

    У середу, 13 березня, в Південно-Африканській Республіці вбили замбійського місіонера. Напередодні там же були вбиті троє коптських монахів. Цілком ймовірно, що ці два злочини не пов’язані між собою. Однак вони свідчать про те, що ситуація в Південній Африці стає все більш небезпечною, в тому числі і для християн. Про це пише Vatican News.

  • Понеділок, Березень 4, 2024 - 18:29

    Світські медіа свідомо мовчать про переслідування, яких зазнають сьогодні християни, каже Алессандро Монтедуро, директор італійського відділення Папської організації “Допомога Церкві в потребі”. Як приклад він згадує події останніх днів: у Буркіна-Фасо джихадисти вбили 15 християн під час молитви, в Ефіопії вбили чотирьох коптських монахів, а на Гаїті банди викрали 7 монахів. В Італії світські ЗМІ не згадали про це жодним словом, говорить Монтедуро. Про це пише Vatican News.

  • Понеділок, Березень 4, 2024 - 13:19

    У Індії, країні з населенням понад 1,4 мільярда людей, близько 70 мільйонів християн стикаються зі зростаючим релігійним переслідуванням. Ця ситуація викликає занепокоєння серед міжнародної спільноти та вимагає уваги.

     

    Нещодавно в Індії було зафіксовано значне зростання випадків релігійного переслідування, особливо проти християнської спільноти, яка налічує приблизно 70 мільйонів осіб. Це викликає занепокоєння щодо свободи віросповідання в країні.

     

  • Четвер, Лютий 29, 2024 - 12:57

    Під час 55-ї сесії Ради з прав людини, що відбувається в Женеві, Постійний Спостерігач Святого Престолу при ООН висловив тривогу з приводу численних порушень прав людини в світі і підкреслив, що «в процесах прийняття рішень і багатосторонньої дипломатії людська гідність повинна бути в центрі уваги, й так само повинна бути керівним принципом у розвитку та у використанні штучного інтелекту»

     

  • Середа, Лютий 28, 2024 - 13:03

    Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск склав співчуття християнській та мусульманській громадам Буркіна-Фасо, де скоєно напади на католицький храм і мечеть.

     

  • Понеділок, Лютий 26, 2024 - 11:47

    Теракт у селі Ессакане в Буркіна-Фасо стався вранці під час Святої Меси у неділю, 25 лютого. Про це у своїй заяві повідомила дієцезія Дорі. Відомо про смерть 15 осіб, 2 отримали поранення.

  • Вівторок, Лютий 20, 2024 - 19:52

    У рамках кампанії проти громадянського суспільства режим Нікарагуа заборонив скаутів. За повідомленнями ЗМІ, уряд позбавив правового статусу національну скаутську організацію та інші громадські організації.

  • Вівторок, Лютий 20, 2024 - 16:23

    У 2023 році Іран здійснив масові арешти християн, зосередивши увагу на тих, хто розповсюджував Біблії, викликаючи занепокоєння серед правозахисних організацій і викликаючи заклики до міжнародної спільноти реагувати.

     

    За даними спільного щорічного звіту організацій Article 18, Christian Solidarity Worldwide, Open Doors та Middle East Concern, третина затриманих мали при собі кілька копій Біблії. Загалом у 2023 році було задокументовано 166 арештів, що порівняно зі 134 у 2022 році.

     

  • П'ятниця, Лютий 16, 2024 - 15:57

    Російські окупенти закатували до смерті 59-річного Степана Подольчака, настоятеля храму Православної Церкви України в селищі Каланчак Скадовського району Херсонщини. За кілька днів до того священника викрали з його помешкання. За словами місцевих мешканців, останні два тижні окупанти поводять себе дуже агресивно і жорстоко знущаються над цивільними.

    Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

  • Четвер, Лютий 15, 2024 - 12:27

    На загальній аудієнції, що відбулася 14 лютого 2024 р. у Ватикані, був присутній албанський кардинал Ернест Сімані, чиє свідчення Святіший Отець особливо відзначив.

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 14:21

    На Різдво 2023 року бойовики фулані в Нігерії вбили 195 християн у щонайменше 20 громадах штату Плато. У резолюції від 6 лютого Європарламент засудив ці акти насильства, однак формулювання та мотивація депутатів викликає запитання.

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 13:31

    У Нігерії християни стикаються з безперервними нападами з боку радикалізованих бойовиків-фулані, що викликає занепокоєння щодо можливої продовольчої кризи

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 12:33

    З нагоди першого в Католицькій Церкві відзначення дня спомину 21-го коптського мученика, вбитого за віру в Лівії, яких Папа Франциск включив до мартирологу Римської Церкви, Дикастерія сприяння єдності між християнами організовує екуменічну молитву в базиліці Святого Петра.

     

  • Понеділок, Лютий 12, 2024 - 17:01

    У Китаї зростає тиск на християнські сім’ї, змушуючи їх відмовляти дітей від віри через загрози соціальному забезпеченню та заборону на відвідування церков, що ставить перед ними важкий моральний вибір.
    Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christiantoday.com

    Партнери організації Release International, яка підтримує переслідуваних християн по всьому світу, повідомляють, що школярам доводиться заявляти про свою християнську віру. Ті, хто визнають себе християнами, змушені підписувати обіцянку відмовитися від своєї віри.

  • Понеділок, Лютий 12, 2024 - 14:52

    Після нещодавніх арештів священників і монахині в Індії за звинуваченнями в порушенні «антиконверсійних» законів країни, де більшість населення становлять індуїсти, католицький єпископ розіслав заклик «штурмувати небеса молитвами».

    7 лютого єпископ Ігнатій Д’Соуза з Барейлі опублікував «молитовне прохання» в соціальних мережах, інформує CNA.

    «Я прошу вас штурмувати небеса, щоб усі, хто дотичний до цієї делікатної справи, могли бути просвітлені Святим Духом, і наші брати могли бути незабаром звільнені», — просить він.

  • Вівторок, Лютий 6, 2024 - 17:04

    В'єтнамський уряд розглядає простий акт молитви як пряму загрозу своїй владі та легітимності – засновник правозахисної групи

    В'єтнамського християнина з племені монтаньярів засудили до 4,5 років ув'язнення за звинуваченням у «розколі та підбурюванні» за проведення молитовних зборів у себе вдома, повідомляє The Christian Post.

    Вирок винесено на фоні напруженості, що зберігається між релігійною практикою і державною політикою в комуністичній країні, що особливо зачіпає меншість монтаньярів та їх християнську віру.

  • Вівторок, Лютий 6, 2024 - 13:17

    Напад і плювки на настоятеля німецького бенедиктинського абатства Успіння Пресвятої Богородиці - Дорміціо отця Нікодима Шнабеля в Єрусалимі, вчинені радикальними ортодоксними євреями, викликали обурення. Латинський Патріархат Єрусалима, який представляє католиків у Святій Землі, різко розкритикував інцидент, який стався минулої суботи біля Стіни плачу в Старому місті Єрусалима. Про це повідомляє ekai.pl.

  • Четвер, Лютий 1, 2024 - 14:48

    Незважаючи на переслідування з боку режиму Даніеля Ортеги протягом багатьох років, «Церква все ще жива в Нікарагуа», — розповів священник з цієї країни.

    Священник, який вважає за краще залишатися анонімним з міркувань безпеки, сказав в інтерв’ю, що «парафіяльні спільноти та сім’ї продовжують страждати від вигнання їхніх пасторів і родичів».

  • Четвер, Лютий 1, 2024 - 13:24

    Ця ініціатива спрямована на збір, запис і аналіз інцидентів, пов’язаних із порушеннями свободи віросповідання по всьому світу

  • Вівторок, Січень 30, 2024 - 18:27

    Цієї неділі у районі Сариєр міста Стамбул відбувся напад на католицький храм, в результаті чого одна особа загинула і багато отримали поранення. Відповідальність за напад на себе взяло радикальне ісламське угрупування «Ісламська держава».

    Як інформує Lifesitenews, двоє чоловіків в масках відкрили вогонь у храмі св. Марії під час освячення, в результаті чого 52-річний турок (не католик) Тансер Чіган загинув.

Сторінки