15-річний комп'ютерний геній став кандидатом на піднесення до вівтаря
  • Срд, 23/11/2016 - 12:44

У Мілані закінчується перший єпархіальний етап процесу беатифікації комп'ютерного генія Слуги Божого Карло Акутіса, який помер у віці 15 років 2006 року. Газета «Corriere della Sera» пише, що він може стати першим блаженним зі світу Інтернету.

Після закінчення в середу першого етапу процесу беатифікації митрополит столиці Ломбардії, кардинал Анджело Скола, скерує документацію до Ватикану, до Конгрегації з канонізації.

Газета наголошує, що за Бронзовими Воротами документацію з канонічного процесу італійського підлітка очікують із цікавістю, і додає, що дорога до визнання хлопця блаженним є ще довгою.

«Хтозна, можливо, коли Карло Акутіс стане блаженним, вважатиметься покровителем Інтернету», – сказав префект ватиканського Секретаріату у справах комунікації Святого Престолу о. Даріо Вігано. Він нагадав, що учень з півночі Італії захоплювався комп'ютером.

Слуга Божий Карло Акутіс, хоча й був італійцем, народився в Лондоні, бо його батьки жили і працювали там. Вони повернулися на батьківщину, коли Карло було 12 років. З цього моменту хлопчик почав практику щоденної Євхаристії і щотижневої сповіді. Його мати Антонія розповіла газеті, що у віці 7 років він склав іспит, завдяки якому на три роки швидше був допущений до першого Причастя. За рік він отримав перший комп'ютер і носив футболку з написом: «науковець інформатик».

Комп'ютерна зацікавленість супроводжувалася палкою релігійністю і бажанням допомагати іншим. Він створив комп'ютерні алгоритми і побожні сайти про святих Католицької Церкви і про євхаристійні чудеса. Він був волонтером в їдальнях для бідних.

Кандидат на піднесення до вівтаря помер у Монці через гострий лейкоз, жертвуючи своє життя за Папу і Католицьку Церкву. За два місяці до смерті, коли він ще не знав про свою хворобу, записав відео, в якому просив, щоб його поховали в Асижу. Його бажання виконали.

Про його життя є книжка і документальний фільм.

Міланська газета інформує, що у Ватикані проаналізують сигнали про можливі чудеса зцілення, потрібні для батифікації.