«24 години для Господа». Папа сповідатиме на римській парафії
  • Пон, 04/03/2024 - 17:56

Як і минулого року, Папа Франциск очолить покаянне богослужіння з нагоди великопосної ініціативи не у базиліці Святого Петра, а на одній із парафій поблизу Ватикану.

Починаючи від 2014 року, в Католицькій Церкві під проводом тодішньої Папської Ради сприяння новій євангелізації, а тепер Відділу фундаментальних питань євангелізації в світі Дикастерії в справах євангелізації, проводиться великопосна ініціатива «24 години для Господа». В рамках цього починання, яке підтримав Папа Франциск на початку свого понтифікату, в різних куточках світу відбуваються покаянні богослуження, а окремі храми відчинені протягом доби, даючи змогу бажаючим приступити до сповіді. Це відбувається з п’ятниці на суботу напередодні четвертої неділі Великого Посту.

Ініціатива проводилася також і у Ватикані. Раніше, за винятком періоду санітарних обмежень, спричинених пандемією, в базиліці Святого Петра у Ватикані Папа Франциск очолював покаянне богослужіння, під час якого сам сповідався та уділяв Таїнство Примирення. Під час такого богослужіння 2022 року відбувся Акт посвячення України та Росії Непорочному Серцю Марії.

Починаючи від минулого року, Святіший Отець, щоб підкреслити парафіяльний вимір цієї ініціативи, вирішив очолити покаянні молитви не в базиліці Святого Петра, а в парафіяльному храмі Санта-Марія-делле-Ґраціє-аль-Тріонфале, розташованому поблизу Ватикану. Як повідомила Дикастерія у справах євангелізації, 8 березня 2024 року Папа Франциск завітає з цією метою на парафію святого Пія V, де сповідатиме разом з іншими священниками.

Для одинадцятого проведення ініціативи «24 години для Господа», що відбуватиметься між 8 та 9 березня, Святіший Отець обрав тему «Жити новим життям», яка почерпнута з 6 глави Послання до Римлян. Щоби допомогти парафіяльним і дієцезіальним спільнотам у проведенні ініціативи, Дикастерія в справах євангелізації приготувала спеціальний посібник. Його версії італійською, англійською, іспанською, польською, португальською та французькою мовами можна завантажити на сайті Дикастерії за посиланням:

http://www.evangelizatio.va/content/pcpne/it/attivita/24ore/24-ore-per-il-signore2024/sussidio.html.