29 квітня Фонд Отця Піо оприлюднить 10 раніше не відомих фото святого
  • Чтв, 11/04/2024 - 11:59

З нагоди 10-тої річниці свого існування, 29 квітня Фонд Святого Піо в Сполучених Штатах оприлюднить 10 фотографій Святого Піо з П’єтрельчіни, більш відомого як Падре Піо, які ніколи раніше не бачили.

Відверті зображення показують італійського священника, який відправляє Літургію, заглиблений в молитву, а також у легкі моменти сміху, які рідко вдавалось зафіксувати під час життя монаха. Директор фонду Лучано Ламонарка виявив фотографії, коли відвідав студію фотографа Еліа Салето, інформує CNA.

«Один знімок дуже гарний, тому що показує всім, як отець Піо посміхається. Так, він усміхався, бо був чоловіком. Ми завжди думали, що Падре Піо був серйозною людиною. Ми знаємо, що віра також полягає в тому, щоб іноді сміятися», – розповідає Ламонарка.

Професійний оперний співак виріс в Італії, усвідомлюючи величну постать Падре Піо в Католицькій Церкві, але не мав особливої відданості святому, поки він і його дружина не зіткнулися з великими стражданнями народження мертвої дитини та отримання звістки про те, що вони, ймовірно, не зможуть мати більше дітей.

Саме тоді подружжя звернулося до заступництва святого Піо і в процесі почало більше дізнаватися про його життя.

Ламонарка сказав, що він дізнався про «простоту та смирення» святого Піо.

«Він був дідусем, якого я ніколи не мав», — розповів він.

 Ламонарка сказав, що відчуває такий зв’язок зі святим монахом, що хотів допомогти донести його історію та послання до якомога більшої кількості людей — особливо в Сполучених Штатах — тому він заснував Фонд Святого Піо.

Сьогодні Ламонарка та його дружина живуть у Сполучених Штатах разом із сином Себастьяном, який народився через рік після того, як Ламонарка заснував фонд. Як італієць, який живе в США, він пристрасно прагне зміцнити зв’язки між двома країнами в ім’я святого Піо.