70 мільйонів християн в Індії зіткнулися з ростом релігійного переслідування
  • Пон, 04/03/2024 - 13:19

У Індії, країні з населенням понад 1,4 мільярда людей, близько 70 мільйонів християн стикаються зі зростаючим релігійним переслідуванням. Ця ситуація викликає занепокоєння серед міжнародної спільноти та вимагає уваги.

 

Нещодавно в Індії було зафіксовано значне зростання випадків релігійного переслідування, особливо проти християнської спільноти, яка налічує приблизно 70 мільйонів осіб. Це викликає занепокоєння щодо свободи віросповідання в країні.

 

Організація “Голос мучеників” (VOM), яка моніторить переслідування християн по всьому світу, недавно класифікувала Індію як “обмежену країну” – це найвищий рівень переслідування. До цієї категорії також входять Китай, Іран та інші країни, де християни зіштовхуються з великими викликами.

 

Серед причин, що сприяють цьому становищу, вказуються закони, що забороняють перехід від індуїзму до інших релігій, примусові навернення до індуїзму, а також зростання екстремістських груп, які прагнуть “об’єднати” Індію під знаменами індуїзму.

 

В статті для “Christianity Today” було опитано шість захисників релігійної свободи, четверо з яких працюють в Індії, щоб з’ясувати, як ця мітка впливає на розуміння ситуації в країні та на життя християнської спільноти. Відповіді виявилися різноманітними, але всі вони підкреслили складність ситуації, яка варіюється залежно від регіону, та вказали на те, що уряд, хоча і не санкціонує, але сприяє багатьом тривожним тенденціям останніх років.

 

На тлі цих викликів християни в Індії звертаються до Бога та один до одного за надією та силою, щоб гідно пережити ці випробування. Цей досвід є актуальним не лише для Індії, але й для християн по всьому світу.

 

Наприкінці, хочу нагадати, що наш головний джерело надії в цьому світі полягає в тому, що за його межами нас чекає щось набагато краще. Ця перспектива допомагає нам зберігати силу та витримку, не дивлячись на випробування, з якими ми стикаємося.