Абортивні таблетки – небезпечні для здоров’я жінок
  • Втр, 09/11/2021 - 14:08

Відповідно до найсвіжіших даних, 6 відсотків жінок у Великобританії, котрі вживали абортивну таблетку, потрапили до лікарні з серйозними ускладненнями. Подібна ситуація і в США. В той же час, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) і ООН рекламували цей засіб як безпечний та ідеальний під час локдауну. Сьогодні вони мовчать перед обличчям все більшої кількості тривожних даних.

Відповідно до даних міжнародної організації «Marie Stopes Australia», у 2020 р. показник ускладнень після хімічного аборту становив майже 6,4%. Незважаючи на це, Великобританія дала дозвіл використовувати абортивні таблетки без ретельних лікарських досліджень. Було достатньо зателефонувати до медичного закладу та пройти коротку розмову. Після цього набір таблеток відправляли поштою, завдяки чому жінка могла самостійно провести аборт вдома. Ця процедура проходить без жодного контролю, проте дозволена в Англії та Уельсі до 10 тижня вагітності, а в Шотландії – до 12 тижня.

Ці цифри стали відомі лише завдяки парламентським дебатам, під час яких ірландський міністр здоров’я Стівен Доннеллі був змушений поінформувати, що від початку дії абортивного закону (від 1 січня 2019 р до 26 жовтня 2021 р.) домашній аборт за використання таблеток спричинив 94 серйозні – як він їх назвав – «інциденти». Він також підтвердив, що національна Агенція громадського здоров’я надалі не збирає дані щодо такого типу надзвичайних випадків, попри те, що до цього її зобов’язує закон.

Ці шокуючі дані зі США та Великобританії будуть невдовзі підтверджені науковцями з інших країн, котрі найближчим часом планують опублікувати працю на цю тему. На думку порталу «La Nuova Bussola Quotidiana», ті, хто стоїть за індустрією абортів, свідомі того, що таблетка, окрім того, що вбиває дитину, може наразити жінку на смертельну небезпеку. Однак такі дані важко отримати. Зусиллями міжнародних концернів блокується доступ до таких даних, а також рішенням американської агенції FDA від 2016 року, щоб не інформувати про ускладнення, а лише про смерті, спричинені цими таблетками.