Папа Римський

  • П'ятниця, Червень 7, 2024 - 11:52

    Ввечері у перший четвер червня відбулася третя зустріч із серії заходів «Школа молитви», приурочених до Року молитви, який є приготуванням до Ювілею 2025. Папа Франциск відвідав мешканців багатоквартирного будинку однієї з периферійних парафій міста.

     

  • Четвер, Червень 6, 2024 - 17:35

    Потрійним закликом до молитви – за навернення тих, хто розпалює війни, за відвагу для миротворців і за жертви війн – завершується послання Папи Франциска до учасників пропам’ятних заходів з нагоди 80-річчя висадки в Нормандії.

     

  • Четвер, Червень 6, 2024 - 17:32

    Зустрічаючись із учасниками пленарної асамблеї Дикастерії у справах духовенства, Святіший Отець наголосив на постійній формації, дбанні за покликання та особливостях постійного дияконату.

     

    У четвер, 6 червня 2024 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції учасників пленарної асамблеї Дикастерії у справах духовенства. У своєму слові Святіший Отець висловив свою близькість і вдячність священникам і дияконам у в сьому світі, вказуючи на важливі аспекти праці у сфері формації та покликання до священства.

    Пріоритет постійної формації

  • Четвер, Червень 6, 2024 - 15:39
  • Середа, Червень 5, 2024 - 12:37

    Наприкінці першої загальної аудієнції в червні, місяці, що в католицькій традиції присвячений ушануванню Найсвятішого Ісусового Серця, Папа Франциск оголосив, що має намір видати окремий документ на цю тему, прохаючи вірних супроводжувати молитвами період його приготування.

     

    У контексті відзначення 350-річчя об’явлень Пресвятого Ісусового Серця святий Маргариті Марія Алякок Папа Франциск готує документ, присвячений цьому культові, «сповненому духовної краси». Про це він особисто оголосив під час зустрічі з паломниками в середу, 5 червня 2024 року.

  • Середа, Червень 5, 2024 - 12:35

    Завершуючи середову зустріч з паломниками, Папа Франциск скерував думку до народів, які страждають від війн, згадуючи першою «мученицьку Україну».

     

  • Середа, Червень 5, 2024 - 11:18

    Папа Франциск здійснить новий символічний жест на місці, де десять років тому він посадив оливкове дерево разом з тодішніми президентами Ізраїлю та Палестини.

     

  • Середа, Червень 5, 2024 - 11:11

    Про могутність і свободу Святого Духа роздумував Папа Франциск, зосередивши свої роздуми з нагоди зустрічі з паломниками імені Святого Духа в Біблії, яким є «Руах».

     

    Перше, що ми знаємо про особу, є її ім’я, через нього ми звертаємося до неї, розрізняємо її та запам’ятоваємо. Із цього вступного зауваження Папа Франциск розпочав свою катехизу з нагоди загальної аудієнції в середу, 5 червня 2024 р., яку присвятив імені, яким у Біблії названий Святий Дух. Нагадаємо, що попередньої середи він розпочав цикл роздумів про Духа і Церкву.

  • Середа, Червень 5, 2024 - 10:40

    З нагоди першого відзначення в Римській дієцезії літургійного свята на честь Матері Божої, Небесної покровительки римлян, Папа Франциск згадує про контекст трагічних подій другої світової війни, з якими пов’язане встановлення цього свята, підкреслюючи, що й сьогодні світ страждає від бича війни.

     

  • Вівторок, Червень 4, 2024 - 10:49

    Приймаючи учасників «Діалогів задля цілісно сталих фінансів», організованих фундацією «Centesimus Annus Pro Pontifice», Папа Франциск наголосив на важливості того, щоб не тільки оцінювати негативні явища, але й пропонувати конкретні вирішення.

     

  • Вівторок, Червень 4, 2024 - 10:26

    Приймаючи учасників міжрелігійного конгресу, який організував Рух Фоколярів, Папа Франциск наголосив на важливості шляху, який засновниця руху Кʼяра Любік започаткувала з представниками нехристиянських релігій, що поділяють духовність шукання єдності.

     

  • Вівторок, Червень 4, 2024 - 10:09

    Значна пожертва, яка нещодавно надійшла до Ватикану, уможливила здійснення чергового жесту солідарності з країною, що страждає від наслідків війни.

     

  • Понеділок, Червень 3, 2024 - 14:23

    У понеділок, 3 червня 2024 р., у Ватикані відбулося представлення Послання Папи Франциска на 110-й Всесвітній день мігранта і біженця, який Церква відзначатиме 29 вересня 2024 року.

     

    Дорогі браття й сестри!

    29 жовтня 2023 року завершилася перша сесія XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів, яка дала нам змогу поглибити наше розуміння синодальності як первісного покликання Церкви. «Синодальність постає передусім як спільна мандрівка Божого люду та як плідний діалог харизм і служінь на службі приходові Божого Царства» (Підсумковий звіт, Вступ).

  • Понеділок, Червень 3, 2024 - 09:29
    У посланні учасникам Конгресу французької асоціації батьків учнівської молоді Папа Франциск нагадує батькам про їхню фундаментальну роль як головних дійових осіб і рушіїв у вихованні своїх дітей, що є завданням, яке вимагає допомоги всього суспільства, починаючи зі школи.
  • Понеділок, Червень 3, 2024 - 09:23
    Зустрічаючись із членами асоціації християнських профспілок Італії, Святіший Отець наголосив на спільних зусиллях у напрямку підтримки гідності кожної людини, роблячи Христа присутнім у світі.

    У суботу, 1 червня 2024 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції представників асоціації християнських профспілок Італії (ACLI) з нагоди 80-ї річниці від їхнього заснування. У своєму слові Святіший Отець подякував асоціації за допомогу людям, зосереджуючись на п’яти характерних рисах їхнього стилю.

  • Понеділок, Червень 3, 2024 - 09:21
    В урочистість Пресвятих Тіла і Крові Христових Папа Франциск заохотив паломників замислитися над нашим покликанням перетворювати своє життя у дар для ближніх.
  • Понеділок, Червень 3, 2024 - 09:17

    Присвятивши свій недільний заклик Суданові, де вже рік триває війна, Папа Франциск також закликав не забувати про Україну та про інші частини світу, де тривають війни, закликаючи політичних лідерів знизити рівень ескалації.

    Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 2 червня 2024 р., Папа Франциск скерував думку молільників, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, до Судану, «де війна, яка триває вже більше року, досі не знаходить мирного вирішення».

  • П'ятниця, Травень 31, 2024 - 17:04

    Папа Франциск написав до учасників Конгресу богопосвяченого життя, організованого Бразильською конференцією богопосвячених осіб з нагоди 70-річчя її заснування, наголошуючи, що для того, щоб «добре жити Божим покликанням, необхідний постійний діалог з Ісусом у щоденній молитві та вірності обітам».

  • Четвер, Травень 30, 2024 - 17:58
    Папа Франциск надіслав свої вітання учасникам заходів, що відбуваються у Німеччині в рамках «Католицьких днів», в якому підкреслює, що численні кризи сьогодення взаємопов'язані і впливають на все людство, тому їх необхідно вирішувати на всіх рівнях соціального, економічного та політичного життя.
  • Четвер, Травень 30, 2024 - 17:57

    У соціальній мережі «Х» Папа Франциск написав пост, приурочений до урочистості Corpus Domini, яка відзначається цього дня у Ватикані.

    «Пресвята Євхаристія є Божою відповіддю на найглибший голод людського серця, на голод справжнього життя: в ній сам Христос воістину перебуває посеред нас, щоб живити нас, утішати та підтримувати в дорозі».

Сторінки