Новини

  • 26 Липень 2024 (18:07)

    З нагоди офіційної церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 на аккаунті @Pontifex соціальної мережі Х зʼявилося повідомлення, в якому Папа Франциск закликав будувати мости та сприяти миру.

    “Нехай спорт наводить мости, руйнує бар'єри, сприяє налагодженню стосунків миру.”

  • 26 Липень 2024 (18:06)

    У синодальному посланні владики УГКЦ звертають увагу на численні глибокі рани на душі й тілі українського народу, які завдала і щоденно завдає війна. Серед них смерті і каліцтва українців, тягар родин, які хоронять своїх загиблих, доглядають поранених, розшукують зниклих безвісти, розділяють посттравматичний синдром ветеранів, розлучення, розірвані сім’ї, розкидані по світу члени родин. Архиєреї заохочують часто приступати до Таїнств зцілення, якими є Сповідь, Пресвята Євхаристія та Єлеопомазання.

  • 26 Липень 2024 (18:04)

    25 липня 1968 року святий Павло VI опублікував «Humanae Vitae», енцикліку про регулювання народжуваності та небезпеки, пов’язані з використанням штучних методів контрацепції та їх нав’язування як державної політики. У той час енцикліка була відкинута багатьма навіть у Католицькій Церкві.

  • 26 Липень 2024 (16:39)

    У день, коли Церква згадує апостола Якова, 25 липня, у Вінниці встановили вказівний камінь, який показує відстань та напрямок до міста Сантьяго-де-Компостела – фінальної точки цього культурного і паломницького маршруту, що проходить через всю Європу. Цього дня також відбулася презентація поштових марок присвячених Подільському шляху св. Якова.

  • 26 Липень 2024 (16:37)

    26 липня відбулася зустріч Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава з Послом Франції в Україні Гаелем Вейсьєром та його радником паном Франсуа Котелем. Під час бесіди сторони обговорили широкий спектр питань, зокрема підтримку України з боку Франції та майбутні спільні проєкти.

    Передовсім Блаженніший Святослав висловив щиру подяку Франції за невтомну підтримку України, зокрема за надання прихистку українським біженцям. Окрім цього, Глава УГКЦ детально розповів про життя і розвиток української громади у Франції.

  • 26 Липень 2024 (16:33)
    Католицька Церква на острові Тимор, яка переживає період розквіту, з нетерпінням очікує зустрічі зі Святіший Отцем під час його візиту до країн Азійсько-Тихоокеанського регіону.
  • 26 Липень 2024 (16:30)
    17-21 липня 2024 р. в Індіанаполісі (США) відбувався Національний євхаристійний конгрес.
  • 26 Липень 2024 (16:18)

    Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у програмі «Живого телебачення» «Відкрита Церква» розповів про зміни, які відбулися в Департаменті військового капеланства УГКЦ.

    «Сьогодні наш Департамент військового капеланства перебуває на стадії бурхливого розвитку. Фактично, він функціонує як окрема військова єпархія, хоч ми не маємо такої структури згідно із законами України», — розповів Блаженніший Святослав.

  • 26 Липень 2024 (16:15)

    Єпископи Української Греко-Католицької Церкви під час синодальних засідань затвердили Статут та вигляд Ордену блаженного священномученика Омеляна Ковча.

    Постійний Синод УГКЦ на 6 (77) сесії, яка проходила у Чернівцях 12–15 грудня 2023 року, прийняв рішення: «Поблагословити встановлення Ордену блаженного священномученика Омеляна Ковча та доручити преосв. вл. Богданові Дзюраху опрацювати Положення цього Ордену».

    Орден встановлений на запити про нагородження священнослужителів УГКЦ — дияконів, священників та єпископів за видатні заслуги у їхньому служінні.

  • 26 Липень 2024 (15:54)

    У Мексиці ще один єпископ зазнав нападу. За даними місцевих ЗМІ, 24 липня єпископа Гонсало Алонсо Кальсада Герреро з єпархії Теуакан, який їхав автом, змусили зупинитися шестеро невідомих озброєних чоловіків.

    Зловмисники викрали новий автомобіль, мобільний телефон та інші цінні особисті речі. Закутого в наручники єпископа вони залишили лежати на узбіччі. На щастя, він не отримав тілесних ушкоджень. Про це повідомляє misyjne.pl.

  • 26 Липень 2024 (14:18)

    24 липня федеральний суд Манхеттена засудив Бевелін Бітті Вільямс, 33-річну pro-life активістку, до трьох років і п’яти місяців ув’язнення за порушення Закону про свободу доступу до клінік (FACE).

    Згідно з даними Міністерства юстиції, Вільямс була засуджена за «перешкоджання, в тому числі з погрозами і застосуванням сили, особам, які бажали отримати та надати послугу щодо здійснення» абортів. Дружину та матір засудили за те, що вона проповідувала Євангеліє біля клініки для проведення абортів і нібито поранила руку працівникові клініки та заблокувала вхід.

  • 25 Липень 2024 (20:54)

    Любов, у котру вписане пробачення

    Пізнати Ісуса, з’єднатись з Ісусом, навіть бути Ісусом.

    Проповідь: єпископ Микола Петро Лучок ОР, Апостольський Адміністратор Мукачівської дієцзії під час відзначення річниці о. Яна Мацейка у смт. Усть-Чорна

    Важливо, щоб ми відчували присутність Ісуса.

    Якщо Христос, Який вже народився, ми Його маємо відчувати.

    Ціль нашого християнського життя – пізнати Ісуса, з’єднатись з Ісусом, навіть бути Ісусом.

    Як це можна – бути Ісусом?

  • 25 Липень 2024 (20:35)

    «Через те, що ми вміємо любити, ми стаємо інструментом Божої любові до своїх ближніх». Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 25 липня з нагоди святкування 30-річчя діяльності мережі благодійних організацій «Карітас України».

    Відзначаючи 30-річчя своєї діяльності, мережа благодійних організацій «Карітас України» зібрала представників з усієї країни та міжнародних партнерів. На заході був присутній Апостольський нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас, а також владика Василь Тучапець, Харківський екзарх.

  • 25 Липень 2024 (20:33)

    У Синодальному Посланні єпископи УГКЦ звертають увагу на те, що у стражданнях українців по-новому виявляється земний шлях Христа. Владики заохочують кожного відкрити для себе присутність Христа в нашому паломництві до повної свободи від поневолення з боку російської імперії зла, як це досвідчили два учні з Емауса після Воскресіння Ісуса. Найпевніший спосіб для цього — щоденне читання Святого Письма і життя Божим Словом.

    «… берімо в руки Святе Письмо!»

  • 25 Липень 2024 (17:58)

    Цьогоріч понад 243 000 паломників з усього світу прибули до іспанського міста Сантьяго-де-Компостела, одного з найпопулярніших місць паломництва в Європі.

  • 25 Липень 2024 (17:18)

     

    Олімпійські ігри є однією з найпрестижніших міжнародних спортивних подій у світі, яка приваблює спортсменів і глядачів з усього світу.

    Хоча витоки стародавніх Олімпійських ігор можна простежити до Стародавньої Греції, сучасний олімпійський рух був заснований наприкінці ХІХ століття французьким дворянином на ім’я П’єр де Кубертен. Що не настільки відомо, так це те, як бачив Олімпійські ігри де Кубертен сильно вплинула його католицька віра.

  • 25 Липень 2024 (16:54)

    З нагоди Літніх Олімпійських ігор у Парижі, які розпочинаються 26 липня 2024 року, Католицька Церква у Франції розпочала низку відповідних заходів.

    У рамках так званих «Священних ігор» під час Олімпіади та Паралімпіади відбуватимуться молитви, концерти та спортивні заходи з метою популяризації ідеї солідарності та проголошення християнського послання. Адресатами ініціативи Архиєпархії Парижа та Єпископату Франції стануть близько 10 тисяч спортсменів, учасників Ігор, а також 15-20 мільйонів очікуваних гостей Олімпіади.

  • 25 Липень 2024 (16:32)

    22 липня 2024 року кардиналу Канталамесі виповнилося 90 років. Його пріоритетом у житті є проголошення Божого Слова.

    Раньєро Канталамеса — капуцин, автор книг і проповідник Папського дому. Щоб продовжувати носити францисканський габіт, він відмовився від єпископських свячень. 28 листопада 2020 року Папа Франциск призначив його кардиналом.

  • 25 Липень 2024 (16:23)
    В інтервʼю для ватиканських медіа віце-президент Карітасу Австрії Александер Бодманн розповідає про важливість «Безпечних просторів», програми, яка допомагає дітям, що постраждали від наслідків війни, відновити довіру до життя і до інших.
  • 25 Липень 2024 (16:21)
    Молитва та духовні вправи є складовою частиною приготування духовенства та вірних Папуа-Нової Гвінеї до Апостольської подорожі Папи Франциска, що відбудеться на початку вересня цього року.

Сторінки