Апо́стольська Елемозінарія отримала можливість більше допомагати бідним
  • Нед, 29/06/2014 - 01:28

З інавгурацією папи Франциска щомісячний дохід Апостольської Елемозінарії збільшився на 50% за рахунок видання пергаментів з апостольським благословенням Святішого Отця. Крім того, за цей період, в порівнянні з попередніми, стало набагато більше пожертвувань, повідомив Великий папський Елемозінарій, архиєпископ Конрад Краєвський. У попередні роки середній дохід від пергаментів становив близько 250 тис. євро. "Увага людей до бідних і знедолених під час цього понтифікату стала набагато більша. Приводом стали заклики папи до милосердя ", - сказав єрарх. Франциск призначив його на нинішню посаду в серпні 2013р.

У 2013 році благодійник видав на допомогу бідним в цілому 2 млн. євро. Це вдвічі більше, ніж у попередньому році. Після свого обрання понтифік особисто попросив збільшити розмір допомоги.

В Апостольській Елемозінарії близько 30 осіб працює над аналізом письмових запитів про допомогу. Вони повинні мати печатку парафії для забезпечення автентичності. Якщо приймається позитивне рішення, з Ватикану до настоятеля приходить чек. Потім священик переказує гроші особі, для якої вони призначені. Засоби для бідних надходять в основному з пожертвувань.