Апостольська Столиця звернула увагу на проблеми рибалок
  • Чтв, 21/11/2013 - 09:22

Святий Престол застеріг риболовний сектор від прагнення до прибутку за будь яку ціну. Така логіка веде до знищення світових рибних запасів, негативного впливу на екологію і збільшення часу роботи рибалок, що є причиною травм, а іноді навіть смертельних випадків, говориться в спеціальному посланні на Всесвітній день рибальства, який відзначається 21 листопада. У зверненні піддається критиці система трудових договорів, несприятливих для рибалок, недостатня зарплата, мінімальні вимоги до безпеки їх роботи.

Сімейні стосунки тих, хто займається риболовлею, також стикаються з проблемами. Рибалки, змушені на тривалий період виходити у море, проводять дуже мало часу зі своїми сім'ями, що призводить до серйозних  негативних наслідків для зростання та виховання їхніх дітей.

Глобалізація і брак робочої сили привели до нового і тривожного явища - експлуатації мігрантів, які через бідність легко стають жертвами примусової праці або торгівлі людьми.

Папська рада душпастирства емігрантів і мандрівників закликала капеланів апостольства моря докласти всіх зусиль до служіння і захисту рибалок та їх сімей.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va