Археологи в Ізраїлі виявили старовинне місто Магдала, домівку Марії Магдалини
  • Птн, 20/10/2023 - 13:34

В Ізраїлі під час археологічних розкопок було виявлено місто Магдала, відоме з біблійних текстів як рідна земля Марії Магдалини

За повідомленням GreekReporter, виявлене місто Магдала є однією з найважливіших археологічних знахідок за останні півстоліття. Місто, розташоване на березі Галілейського моря і засноване в період еллінізму, було колись процвітаючим рибацьким населеним пунктом. В ньому збереглися бруковані вулиці та синагога першого століття нашої ери.

Пошуки розпочалися, коли в 2009 році католицький священик з Іспанії планував побудувати релігійний ретрітний центр в цьому районі. В процесі підготовки місцевості для будівництва були зроблені розкопки, в ході яких було знайдено вражаючі мозаїки та монети, на яких відображено учення Ісуса, пише slovoproslovo.info.

“Це одна з найбільш значущих археологічних знахідок за останні 50 років”, – зазначається в повідомленні на magdala.org.

Археологи виявили інші важливі елементи, такі як оброблені камені та резервуари, які свідчать про те, що місто було важливим рибацьким центром Галілеї.

Зараз археологічні роботи тривають, і відвідувачі можуть спостерігати за процесом відновлення міста, включаючи величні руїни синагоги та історичні вулиці. Знахідка не лише привернула увагу до історії Біблії, але й стала однією з найбільш значущих археологічних відкриттів в Ізраїлі.

Місто Магдала, яке досі неповністю вивчено, продовжує захоплювати своєю історичною вагою та потенціалом для подальших досліджень.