Архиєпископ Аґуер: не слід виявляти послух “Fiducia supplicans”
  • Срд, 27/12/2023 - 16:27

“Дикастерія Доктрини Віри стала Дикастерією замішання. Саме це пропагує аргентинський кардинал Віктор Мануель Фернандес. Сум’яття не лише серед вірних, а й у світовій громадській думці” Так вважає Архиєпископ з Аргентини Ектор Аґуер, повідомляє Lifesitenews.

“Тепер він знову дає привід для дебатів, опублікувавши декларацію Fiducia supplicans про благословення гомосексуальних пар і гетеросексуальних шлюбів, які живуть у неврегульованому стані. Колишній ординарій аргентинської дієцезії Ла-Плата вважає “скандалом те, що ця заява суперечить тому, що два роки тому Дикастерія підтвердила за підписом кардинала Луїса Ладарії. У цій заяві було сказано, що гомосексуальна пара не може бути благословенною, тому що Бог не може благословити гріх. Це правда. Кожне благословення передбачає те, що Бог задоволений людиною чи предметом благословення” – продовжує Архиєпископ.

“Оскільки інакше й бути не могло, Fiducia supplicans множить виправдання та пояснення, які просто виявляють чітке звинувачення. Цей стиль є стилем перекручування, притаманний Папі Франциску: описувати речі поверхнево, щоб їх повністю зрозуміти проти Традиції”, – зазначає він.

І продовжує: “У вступі сказано, що можна зрозуміти можливість благословення пар у неврегульованих ситуаціях і одностатевих пар, оскільки благословенню не може передувати попередній моральний аналіз. Неодноразово претекстом є те, що Церква має бути більш «інклюзивною», і критерій для цього ототожнення соціологічний або соціально-психологічний, що розвинувся під тиском світу: моди та нав’язування моделей згідно з нібито «новими правами». Церква за своєю природою інклюзивна, оскільки утворилася завдяки заповіді Христа апостолам: звертатися до всіх народів. Історія Церкви також показує, що від початку всі народи були до неї включені. Ця заява – справжній скандал, який, оздоблений претекстами, протиставляє секулярну доктрину про шлюб”.

“Fiducia supplicans дозволяє нам побачити, на що вказував VIII розділ повчання Amoris laetitia, де було стримано сказано, що “люди, які живуть у таких неврегульованих ситуаціях, іноді можуть отримати таїнства”. Це був початок, який тепер розкривається у повному вимірі. Але це наслідок методу Папи Франциска, який є прикриттям. Ось як нинішній понтифікат у багатьох питаннях пропонує нову позицію, яка “виправляє” доктрину Церкви та її незмінну Традицію”, – зазначає Ектор Аґуер.

Висновок Архиєпископа Аґуера: не слід виявляти послух Fiducia supplicans. І цілком правильно відмовляти у благословеннях гомосексуальним “шлюбам” і парам, які живуть у неврегульованих зв’язках.