Архиєпископ Мокшицький: молитва в Колізеї – важливий жест солідарності
  • Чтв, 27/10/2022 - 11:24

Молитва за мир в Україні та світі, яка відбулася 25 жовтня у Колізеї об’єднала світ і представників різних Церков, конфесій та релігій. У єдності з Папою Франциском, який взяв участь у молитві, також молились українці.

Як повідомлялося, до спільної молитви цього дня українців заохотили у своєму зверненні єпископи РКЦ. 

Виконувач обов’язків голови Конференції єпископів РКЦ в Україні архієпископ Мечислав Мокшицький, у коментарі для Vatican News, назвав молитву у Колізеї знаком солідарності та пам’яті про народ, який досвідчує болю та кривд війни.

«Ми дуже вдячні Святішому Отцеві Франциску за черговий жест молитви, пам’яті та солідарності з українським народом та католицькою Церквою в Україні. Ця молитва у Колізеї є дуже символічна та промовиста. Відчуваємо, що ми не самі. Знову про війну чує цілий світ, який з нами єднається та молиться. Це наповнює серця всіх мешканців України миром, надією та підбадьоренням щодо її завершення», – зазначив архієпископ Мокшицький.    

Нагадуємо, українські єпископи закликали вірян упродовж жовтня щодня молитись Розарій та щоп’ятниці постити в намірі миру в Україні.