Архієпископ Мокшицький про збір коштів для України
  • Срд, 20/04/2016 - 12:05

"Ми дуже вдячні Святішому Отцю Франциску за цей заклик, у Неділю Божого Милосердя до Вселенської Церкви, і не тільки - до людей доброї волі, щоб підтримали жителів України, яка переживає вже кілька років дуже складний період триваючої війни на сході", - сказав КАІ архієпископ Мечислав Мокшицький.

Збір коштів відбудеться 24 квітня у всіх католицьких храмах Європи.

"Протягом цих кількох років багатьом людям завдано кривди, - зазначив митрополит львівський. - Багато дітей стали сиротами, позбавленими умов для життя, власних будинків. Багатьом з них довелося емігрувати  на західну Україну та в інші країни. В міру власних можливостей ми намагалися приходити з допомогою цим людям. Не завжди у нас були на це кошти, тому ця допомога буде дуже потрібна".

Архієпископ Мокшицький зазначив, що нещодавно за дорученням Святішого Отця Апостольський нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Ґуджеротті відвідав прилеглі до лінії фронту райони України, а на Великдень відвідав католиків Донецьку і представив звіт Папі, і попросив про матеріальну підтримку жертв війни на сході України.

"Ми дуже вдячні Святішому Отцю за цей заклик і сподіваємося, що відповідь буде позитивною. Вона буде служити не тільки один раз, як спеціальна допомога, але ми впевнені, що це будуть більші кошти, які можуть бути розділені згідно з потребами протягом багатьох років, тому що, на жаль, як ми бачимо, кінця цієї війни швидко не видно. Тому всім, хто в цей день кинуть свою «лепту вдови», виявлять солідарність з жителями України, ми дуже вдячні, від усього серця дякуючи за кожну пожертву, за дар серця і за солідарність", - підкреслив архієпископ Мокшицький.