Архиєпископ Опеті: Франція досягла дна, вона стала тоталітарною державою
  • Птн, 01/03/2024 - 13:18

Франція досягла дна. Вона стала тоталітарною державою – такими словами Архиєпископ Мішель Опеті прокоментував рішення Сенату, який підтримав включення абортів до конституції. Він особливо відзначив неприйняття поправок, які мали гарантувати свободу совісті медичним працівникам. «Закон бере гору над сумлінням і змушує заподіяти смерть», — додав колишній Архиєпископ Парижа, який 12 років був лікарем до вступу в семінарію.

Включення абортів до конституції – це вимога президента Макрона. Відповідний закон Верховна Рада ухвалила наприкінці січня. 28 лютого ввечері його підтримали і сенатори. Для зміни конституції потрібна підтримка трьох п'ятих обох палат парламенту. Їхня спільна асамблея була скликана у Версалі на 4 березня. Ідея полягає в тому, щоб президент міг урочисто ратифікувати аборти в конституції 8 березня, у Міжнародний жіночий день.

«Ми щиро закликаємо до того, щоб права жінок були краще гарантовані та заохочувані. Але аборт, який рідко є цілком вільним вибором, не можна розуміти виключно з точки зору прав жінок», – сказав Архиєпископ Ерік де Мулен-Бофор, президент Єпископської конференції Франції (CEF). Місцева Церква виступила рішуче проти ініціативи президента. Папа Франциск також закликав до захисту кожного життя під час свого візиту до Франції у вересні минулого року, інформує Vatican News.