Архиєпископ Сингапуру звернувся з посланням стосовно on-line азартних ігор
  • Срд, 12/10/2016 - 13:05

Уряд Сингапуру нещодавно дозволив у цій країні азартні on-line ігри. З цього приводу Архиєпископ Сингапуру монс. Вільям Ґо звернувся до вірних з душпастирським посланням, яке опубліковано на офіційному сайті Сингапурської Архиєпархії.

Архиєпископ  Ґо зазначає, що Архиєпархія поділяє тривогу сінгапурців про можливі негативні наслідки цього кроку влади. Архиєпископ зазначає, що Катехизм Католицької Церкви вчить, що азартні ігри самі по собі не суперечать справедливості, але коли вони позбавляють когось необхідних речей, то вони стають морально неприйнятними (див. ККЦ 2413).

Як зазначає Архиєпископ Сингапуру, гральний бізнес може не тільки завдати шкоди окремо взятій людині, увігнавши її у величезні борги, але й зруйнувати сім’ї. А діти та літні люди часто стають невинними жертвами ігрової лихоманки.

Архиєпископ Ґо також зазначає, що уряд зробив дуже багато, щоб зменшити негативні наслідки такого свого рішення, проте, Архипастир закликає уряд Сингапуру ще строгіше регламентувати умови проведення азартних ігор, щоб чим більше захистити сингапурців від негативних наслідків.