Бенедиктинський вогонь «За мир і єдину Європу» прямує до Праги
  • Втр, 20/02/2024 - 16:14

Урочисто запалений 17 лютого в Нурсії бенедиктинський вогонь «За мир і єдину Європу» прямує до Праги. Потім факел повернеться з Чехії до італійського міста Субіако, а потім попрямує до Монте-Кассіно, щоб повернутися до Нурсії напередодні річниці смерті святого Бенедикта.

Традиція передачі вогню «За мир і єдину Європу» бере свій початок з 1964 року, коли папа Павло VI проголосив святого Бенедикта покровителем Старого Континенту. Здійснюючи паломництво в різні куточки світу, факел несе послання Бенедикта, тобто бачення суспільства, заснованого на Євангелії і сприянні розвитку людської особистості, створеної на образ і подобу Божу, розповів Радіо Ватикану архієпископ дієцезії Сполето-Нурсія Ренато Боккардо.

Як підкреслює архієпископ, послання святого Бенедикта сьогодні недостатньо звучить. «Ми знаємо, що європейським інституціям важко визнати християнське коріння Європи. Це визнання не є питанням релігії, але історії, адже ми знаємо, як протягом століть бенедиктинський устав надихав суспільство, – каже архієпископ Боккардо. – Завдяки бенедиктинцям у багатьох регіонах Європи розвивалася культура, сільське господарство і суспільне життя. Сьогодні, на жаль, цей значний внесок святого Бенедикта, здається, відходить на задній план».