Богослужіння, які Папа Франциск очолить під час різдвяного періоду
  • Суб, 23/12/2023 - 21:23

Пропонуємо вашій увазі програму святкових богослужінь, які очолить Папа Франциск.

 

Святою Месою, відомою також як «Меса пастирів», яку Папа Франциск у неділю, 24 грудня 2023 р., очолить о 19:30 місцевого часу в базиліці Святого Петра у Ватикані, розпочнеться цикл святкових богослужінь, які Святіший Отець служитиме протягом різдвяного періоду. У сам день Різдва, 25 грудня, Наступник святого Петра звернеться опівдні з лоджії базиліки Святого Петра з різдвяним посланням до Риму та світу й уділить урочисте благословення «Urbi et Orbi».

В останній день року, в неділю, 31 грудня, Святіший Отець о 17:00 очолить у базиліці Святого Петра вечірню з нагоди урочистості Пресвятої Богородиці Марії, яка завершиться подячною піснею «Тебе, Бога, хвалимо». А в сам день урочистості, 1 січня 2014 р., о 10:00 – Святу Месу.

В суботу, 6 січня, Папа Франциск відслужить в базиліці Святого Петра Святу Месу з нагоди урочистості Богоявлення Господнього, початок о 10:00. А в неділю, 7 січня, свято Гоподнього Хрещення, відслужить о 9:30 Святу Месу в Сикстинській каплиці Апостольського палацу, під час якої охрестить кілька немовлят.