Бразилія: ухвалено поправку проти фінансування абортів і зміни статі
  • Птн, 29/12/2023 - 17:36

Кілька днів тому Національний Конгрес Бразилії ухвалив новий закон, який забороняє федеральному урядові фінансувати аборти та операції зі зміни статі для неповнолітніх. У ньому також є положення, що усуває можливість пропаганди гендерного декларування в школах. Наголошується, що біологічна стать має фундаментальне значення.

Законодавча поправка, що змінює схвалений Конгресом закону про фіскальні вказівки на 2024 рік, також забороняє дії щодо деконструкції, скорочення або знищення концепції традиційної сім’ї, яку творять батько, мати та діти. Про цце повідомляє Vatican News.

Поправку запропонував федеральний депутат Едуардо Болсонаро (член партії Partido Liberal – ліберально-консервативної, представляє штат Сан-Паулу). Її ухвалила нижня палата парламенту більшістю в 305 голосів, проти був 141 депутат. За словами Болсонаро, керівні принципи поправки “мають на меті запобігання нападам на сім'ю”. “Не можна уявити, що ви платитимете податки і таким чином спонсоруватимете […] аборти чи зміну статі дітей. Саме цього вимагає поправка”, – наголосив депутат.

Він сподівається, що президент Луїс Інасіу Лула да Сілва накладе вето на поправку, посилаючись на те, що вона не підпадає під дію закону про бюджетні вказівки.