Церква помилялася щодо гомосексуалізму? Кардинал Фернандес хоче внести зміни до Катехизму
  • Втр, 09/04/2024 - 17:04

Префект Дикастерії доктрини віри, кардинал Віктор Мануель Фернандес пропонує внести зміни до приписів KKЦ щодо гомосексуалізму. На його думку, словосполучення "внутрішнє невпорядкування" слід замінити на інше. Поточну, безсумнівну оцінку він вважає недостатньою, щоб адекватно «передавати цю таємницю», як аргентинський єрарх описав гомосексуальні схильності.

Кардинал Фернандес взяв участь у прес-конференції з нагоди інавгурації нового тексту Дикастерії доктрини віри «Dignitas Infinita». На запитання, чи настав час для Церкви припинити визначення гомосексуальних стосунків як «внутрішньо невпорядкованих», аргентинський єрарх відповів, що цей вислів є «сильним виразом, який потребує роз’яснення; було б добре, якби ми змогли знайти ще більш зрозумілий вислів», пише pch24.pl.

"Ми хочемо сказати, що краса зустрічі чоловіка і жінки, двох абсолютно різних статей, є найпрекраснішою", - сказав він при цьому. «Те, що вони можуть зустрітися, бути разом і що з цієї зустрічі може народитися нове життя, — це те, що ні з чим не порівняти», — додав він.

«Гомосексуальні акти мають ті риси, що вони жодним чином не можуть зрівнятися з цією великою красою», — сказав Фернандес. «Цей вислів також можна передати іншими словами, які можуть бути більш доречними для передачі цієї таємниці», — сказав він.

Катехизм Католицької Церкви в пункті 2357 навчає: «Спираючись на Святе Письмо, яке розглядає гомосексуальні дії як важкі спотворення, Церковна Традиція завжди проголошувала, що «акти гомосексуалізму за самою своєю внутрішньою природою є невпорядкованими». Вони суперечать природному законові і виключають із сексуального акту дар життя. Вони не виникають із правдивого чуттєвого і сексуального взаємодоповнення. У жодному випадку вони не можуть бути виправдані».