Чоловік Асії Бібі: через погрози ми змушені постійно переїжджати
  • Срд, 11/02/2015 - 23:27

Aшік Масіх - чоловік пакистанської християнки Асії Бібі, засудженої до страти за богохульство, повідомив, що йому з дітьми доводиться постійно переїжджати через погрози на їх адресу.

Масіх розповідає, що після арешту минуло п'ять років. Весь цей час вони були змушені переїжджати з місця на місце, бо їм постійно погрожують. «Ми живемо в підпіллі. Це дуже важко, особливо для дітей. Вони не можуть нормально звикнути ні до якого місця і нормально вчитися. Це жахливо, тому що ми живемо з постійним відчуттям страху», - зазначив Масіх.

Під час арешту Асії Бібі її чоловік не спробував їй допомогти і зник. Він каже, що в тій ситуації не зміг нічого б зробити. Він боявся, що його теж заарештують, а діти залишилися б самі. Масіх зазначив, що йому соромно за те, що він не зміг допомогти дружині.

Також Ашик Масіх закликав міжнародне співтовариство заступитися за його дружину. «Я звертаюся до міжнародного співтовариства і прошу допомогти нам. Я також прошу пакистанський уряд скасувати закон про богохульство», - закликав Масіх.

Асія Бібі - мати п'ятьох дітей, яка перебуває в камері смертників за звинуваченням у богохульстві з листопада 2010 року, стала символом боротьби за скасування спірного закону.

Губернатор Пенджабу Салман Тасіро і федеральний міністр у справах меншин Шахбаз Бхатті були вбиті, відстоюючи свободу Асії Бібі.