Депутатка Совсун назвала християн відірваними від реального життя
  • Пон, 12/06/2023 - 16:24

Головна лобістка ЛГБТ в парламенті Інна Совсун назвала християн відірваними від реального життя. Так вона відреагувала на твіт пастора Василя Боєчка, у якому він висловив думку, що просування цієї ідеології може виявитися страшнішим за російську агресію.

«Хочу показати вам світ, цілковито відірваний від реального життя, від України, від Європи, від 21 століття.

Його населяють учасники форуму “За християнські цінності” у Львівській обласній раді. Виявляється, права людини, захист прав ЛГБТ військових − це страшніше, за pociйську агресію. З якої ви планети, шановні?» − пише Совсун у фейсбуці.

В рамках форуму «За християнські цінності» у Львівській обласній раді було надано слово пастору Василю Боєчку, який сказав:

«Люди, які перестали цінувати Того, Хто вмер на Хресті за увесь свій рід людський, які добровільно сьогодні стали на війну із Господом − це веде не до катастрофи каховської водозбірні, а веде до всесвітньої трагедії, яку люди створюють собі добровільно і свідомо.

Коли мова йде про гендерність і про цей жахливий закон 9103 − це в багато разів більше ніж агресія північного осатанілого деспота» − додав Боєчко.

Президент руху «Всі разом» Руслан Кухарчук відреагував на неадекватність народної обраниці.

«Совсун відверто глузує з християнських лідерів. В останньому випадку − з єпископа Василя Боєчка. Так-так, це саме той знаменитий Боєчко, якого комуністи ув’язнили за віру і переконання у пізні радянські часи, коли це траплялося не так вже й часто − в кінці 80-х. Боєчка називають останнім радянським політув’язненим за віру».

Форум «За християнські цінності» відбувся 9 червня у Львівській обласній раді. У цьому заході взяли участь представники українських церков, освітніх установ, військових служб, громадських лідерів, депутатів всіх рівнів, науковців, громадських організацій та місцевого самоврядування. Цей захід був спрямований на привертання суспільної уваги до законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств», а також на обговорення захисту християнських цінностей. У форумі взяли участь близько 200 осіб, зокрема 25 виступали як спікери.

Учасники форуму ратифікували резолюцію та звернулись до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів із вимогою не приймати законопроєкти та норми, що суперечать традиційним українським цінностям. Особливо акцент вони зробили на законопроєкт №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств», розглядаючи його як потенційну загрозу моральному та психологічному здоров’ю дітей, їхньому праву на виховання в традиційній сім’ї, а також фактор, що може погіршити демографічну ситуацію в Україні. Резолюція, підписана на форумі, закликає представників місцевого самоврядування та депутатів всіх рівнів проявити свою позицію в захисті християнських цінностей через власні рішення на сесіях, а також стимулювати організацію подібних форумів в їхніх громадах.