Другий день Засідання Конференції єпископату України
  • Чтв, 28/04/2016 - 12:21

Під Києвом триває Засідання Конференції Єпископату України. Зустріч вже добігає кінця, однак ще є багато справ, які необхідно обговорити.

Зустріч розпочалась молитвою Утрені і Святою Месою. Євхаристію очолив Ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії владика Броніслав Бернацький. Проповідь виголосив єпископ Віталій Скомаровський, Ординарій Луцький. Церква приготувала на сьогодні прекрасний стіл Божого слова - перше читання описує так би мовити Конференцію єпископів ранньої Церкви. Владика підкреслив, що джерелом справжнього щастя, радості і миру в серці є вміння побачити речі, за які можна подякувати Богу. Запорукою щастя також є послух Божій волі.

Після сніданку відбулось перше засідання. В рамках засідання відбулась зустріч з директором Католицького Медіа-Центру і Телебачення Віковічного Слова в Україні отцем Дієго Саєз Мартіном ОМІ. Від сьогодні він є заступником речника Конференції Єпископату України (єпископа Віталія Скомаровського) і Координатором роботи дієцезіальних ЗМІ. "Для мене це було несподіванкою... Сподіваюсь, що я зможу служити Римсько-Католицькій Церкві в Україні. Прошу також всіх молитися за мене. Бо у цьому всьому покладаюсь на Божу благодать", - зазначив отець Дієго Саєз Мартін ОМІ. Серед обов'язків заступника речника - надання інформації людям про життя Католицької Церкви, зокрема Єпископату, допомога Речнику у налагодженні контакту зі світськими ЗМІ.

Архієпископ Мечислав висловив свою радість з приводу нового призначення і відзначив, що Конференція єпископів також попросила Католицький Медіа-Центр працювати над створенням нового католицького друкованого засобу масової інформації (формат видання ще точно не визначений).

Крім того, на зустріч з єпископами прибули отці палотини - отець Станіслав Фірут та отець Вальдемар Павелець. Їх доповідь була присвячена приготуванню до сотої річниці Фатімських об'явлень. Серед пропозицій святкування ювілею: проголошення 2017 - Роком Фатімським, паломництво фігури Фатімської Богородиці у першу суботу місяця катедральнии храмами, катехези про фатімське послання для різних вікових груп, визначення ювілейних храмів, підготовка конкурсу про Фатіму. Отці палотини також у червні наступного року переживатимуть консекрацію храму у Довбиші, на цю подію запрошені усі єпископи, в рамках святкування також відбудеться Акт присвячення України Непорочному Серцю Марії.