Екзорцист про читання книг про Гаррі Поттера, йогу та марихуану. Це небезпечні речі
  • Втр, 21/11/2023 - 15:44

Читання книг про Гаррі Поттера, заняття йогою, куріння марихуани – це може стати приводом відкритись на вплив диявола. Про це розповів американський екзорцист, пов’язаний із традиційним рухом, о. Чед Ріпперґер, повідомляє pch24.pl з посиланням на calltoholinnes.com.

О. Чед Ріпперґер — екзорцист, який служить в Архиєпархії Денвера, штат Колорадо, США. Священник був учасником конференції “ Call to Holiness” (“Покликання до святості”), в якій брав участь і кардинал Реймонд Лео Берк. Зібрані у залі ставили отцеві питання про духовні загрози.

Отця Ріпперґера, зокрема, запитали про Гаррі Поттера. Він сказав, що, по-перше, на літературному рівні це не добра література; посилаючись на досвід екзорцистів, він сказав, що люди, які читають ці книги, можуть потрапити під вплив диявола. “Є випадок, коли жінка дозволила своїм дітям читати ці книги, і в результаті вона стала одержимою п'ятьма демонами”, – сказав він. За словами отця Ріпперґера, фундаментальною проблемою Гаррі Поттера – це виражене в книзі переконання в тому, що мета виправдовує засоби; що можна брехати, щоб отримати якесь добро. Тому на моральному рівні це не дуже добре читати. У рамках приватної думки о. Ріпперґер рекомендував не читати цю книгу; це питання розсудливості.

Екзорциста запитали також і про йогу. Він нагадав, що пози йоги відображають східних божеств, а, як сказано у Святому Письмі, всі язичницькі божества – це демони. “Я бачив людей, які стали одержимими в результаті занять йогою, – наголосив він. За словами отця Ріпперґера, не існує такого поняття, як католицька йога; навіть якщо її формально вичистити від згадок про східні релігії, вона все одно збереже свою історичну суть. Для демонів має значення те, що об’єктивне, а не суб’єктивне: тому, якщо людина робить щось, що об’єктивно пов’язане зі східними божествами, це може мати погані наслідки. Священник зазначив, що є багато інших способів тренуватися чи розтягуватися, тому немає причин займатися йогою.

Священник відповів на запитання про марихуану. Він зазначив, що куріння цього наркотика може стати причиною одержимості дияволом. Частина марихуани, яка надходить до Сполучених Штатів, є проклятою, т і саме тому можна стати одержимим, курячи її. За словами отця, марихуану можна вживати лише за наявності певних медичних показань. В іншому випадку куріння марихуани – це гріх, оскільки це впливає на використання розуму. Він іще раз зазначив, що куріння марихуани може зробити людину відкритою для впливу демонів, хоча це не поширене явище. Однак є люди, які одержимі через куріння проклятої марихуани.