Евтаназія у Бельгії перебуває поза контролем
  • Птн, 02/05/2014 - 12:24

У Бельгії критикують комісію для контролю евтаназії. Проти голови комісії проводиться слідство. Евтаназію легалізували в цій країні 2002 року, а в лютому цього року її поширили ще й на неповнолітніх. Контроль за використанням закону про евтаназію, однак, викликає багато розбіжностей.

Останніми днями 20-річна жінка подала скаргу в справі вбивства її матері, яка ніколи не давала згоди на евтаназію, а коли впала в депресію, не отримала необхідного лікування. Дещо раніше до комісії надійшла схожа скарга, що стосується цього разу жінки, що страждала від хронічної депресії. Її діти про евтаназію матері довідалися постфактум. У цьому контексті виникає питання, чи в інших випадках евтаназію здійснюють відповідно до закону.

Це підтверджує голова комісії Вім Дістелманс, який сказав, що, на його думку, кожна друга евтаназія здійснюється у Бельгії таємно. До того ж, з 7 000 справ, які розслідувала комісія, жодна з них не відповідала закону. Сумніви викликає теж об'єктивність комісії. Четверо з її 16 членів належать до асоціації ADMD, головного лобі евтаназії в цій країні.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va