Флорида: школи запроваджують душпастирське служіння; сатаністам доступ заборонений
  • Пон, 22/04/2024 - 12:09

Республіканський губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс у четвер підписав новий законопроект, що дозволяє освітнім установам створювати програми для капеланів-добровольців. При цьому було чітко зазначено, що сатаністи не зможуть скористатися новим законом.

Законопроект «HB 931» дозволяє школам користуватися послугами капелана на території школи. Діти зможуть отримати духовну підтримку за письмовою згодою батьків, інформує pch24.pl.

«Релігійні лідери та громадські організації пропонують додаткову підтримку студентам, які стикаються з труднощами або потребують допомоги у розбудові стосунків у спільноті», — сказав ДеСантіс, коментуючи підписання. «Я радий, що ми можемо розширити спектр пропозицій для студентів. Ми не сумніваємося, що це покращить їхній шкільний досвід», — додав губернатор Флориди.

«У той час, коли значна частина населення країни стикається з кризою психічного здоров’я, мати капеланів-добровольців у школах є абсолютно здоровим рішенням», — пояснив сенатор-республіканець від Флориди Стен Макклейн.

«Ми зосереджуємося лише на задоволенні їхніх інтелектуальних потреб, але ми не задовольняємо їхні духовні та емоційні потреби», — сказав він. Республіканець вважає рішення ДеСантіса революційним національного масштабу. «Знову Флорида та губернатор ДеСантіс є провідними в США у зміні політики, яка зробить державну освіту кращою для всіх», — сказав він.

В законопроекті чітко прописано, що на територію школи не допускатимуть представників сатанинських культів. ДеСантіс не погодився з твердженням, що виключення певних релігійних груп є дискримінацією та суперечить основоположним принципам Америки.

«Дехто стверджував, що якщо ми запровадимо програму шкільного капеланства, ми якимось чином відкриємо двері наших шкіл для сатаністів», — сказав він. «Ми не граємо в такі ігри у Флориді. Сатанізм –  це не релігія. Він не кваліфікований для того, щоб брати участь у цій програмі", - додав він.

ДеСантіс згадав у цьому контексті представників ультралівої активістської групи «The Satanic Temple» (TST), яка завойовує нові позиції в школах по всій країні під виглядом релігійної свободи та свободи віросповідання. Служба внутрішніх доходів США (IRS) визнала статус релігійної асоціації TST, звільнивши її від сплати податків і посиливши претензії організації бути кваліфікованою як ще одна релігія в США.